Grillet hummer

Grillet hummer

15 min
4  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Hummer rimer på luksus, og når der er sæson for dansk hummer i juli og august, bør du virkelig unde dig selv at prøve denne guddommelige spise.✅Det er dyrt, men dejligt! 👌
Om opskriften
Beskrivelse

Hummer rimer på luksus, og når der er sæson for dansk hummer i juli og august, bør du virkelig unde dig selv at prøve denne guddommelige spise. Det er dyrt, men dejligt!

En dansk hummer har hvidt og fast kød, hvorimod en canadisk hummer er mere grov og trævlet i kødet. Derfor anses dansk hummer også for at være en stor delikatesse.   

Selve aflivningen af hummeren kan for nogle måske virke lidt voldsomt, hvis man ikke har prøvet det før. En hummer indeholder en masse nervetråde, og da den først bliver dræbt umiddelbart inden tilberedningen, vil der gå en rum tid, inden nervetrådene holder op med at bevæge sig. Man skal dog vide, at anvender man den rette aflivningsmetode (se beskrivelsen samt videoen længere nede) dør hummeren øjeblikkeligt og vil på ingen måde lide.


Se os arbejde med hummer her:

GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.

Ingredienser
2 hummere (dansk hummer)
  Olie (neutral olie)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Start med at aflive din hummer. En skarp kniv jages ned i det kryds, hummeren har i hovedet. Den dør øjeblikkeligt ved denne behandling og vil nu intet kunne mærke. Grunden til, at den fortsat bevæger sig skyldes udelukkende de mange nervetråde, hummeren indeholder.

Hummer på grill

Her er hummeren aflivet og halveret. Rognen skrabes af kødet med en ske. Kødet pensles med en blanding af neutral olie, salt og peber. 

Hummer på grill

Hummeren grilles først med kødsiden nedad i 30 sekunder. Derefter vendes den, og den grilles på den anden side i cirka 4 minutter. 

Hummer på grill

Server med brød og aioli/mayo (se vores forskellige opskrifter på disse ting her eller her).

Hummer på grill

Noter
Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier