Grillet hjertesalat

Grillet hjertesalat

10 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
✅Serveret med med 🍐pære, 🥓bacon og pekannødder. ✅Opskrift på en herlig grillet hjertesalat med masser af knas og en god dressing.

✅I grillsæsonen kan det være svært at finde lidt inspiration til tilbehøret ved siden af en grillet pølse eller steak.

Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift pĂĽ en herlig grillet hjertesalat med masser af knas og en god dressing.

I grillsÌsonen kan det vÌre svÌrt at finde lidt inspiration til tilbehøret ved siden af en grillet pølse eller steak.

Hjertesalat egner sig fortrÌffeligt til at blive grillet og størrelsen passer fint til 1 pr. person.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill & grønt", skrevet af Anne Hjernøe. Hun siger følgende om opskriften:

Ingredienser
Salat
  Hjertesalat (4 hoveder)
4 PĂŚrer
10 skv Bacon
  ForĂĽrsløg (2 bundter)
1 dl nødder (pekannødder eller valnødder)
100 g BlĂĽ ost (efter smag, fx BlĂĽ Kornblomst eller Saint Agur)
  Karse (Lidt frisk karse, til drys)
Dressing
6 spsk Jomfruolivenolie (koldpresset)
  Æbleeddike (2-3 spsk)
1 tsk Honning (flydende)
  Flagesalt
  Peber (fra kvĂŚrn)
Vejledning

Rist nødderne pü en tør pande, til de begynder at tage farve, og lad dem køle af.

Fjern det yderste blad fra salathovederne.

Skær hovederne i halve på langs – sørg for, at bladene sidder fast på stokken.

SkĂŚr pĂŚrerne i halve og fjern kernehusene.

Pensl salathoveder og pÌrer med en anelse olie og grill dem, til de begynder at tage farve og blive møre.

PĂŚrerne skal have noget lĂŚngere tid end salaten, der blot skal have et par minutter.

Grill baconen direkte pü grillen, til den er gylden og sprød.

Rens forürsløgene og grill dem, til de har taget farve og er blevet bløde.

Fordel salaten og pĂŚrerne pĂĽ et fad.

Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten.

Fordel ost i mindre stykker, bacon, grillet forürsløg og ristede nødder samt karse over salaten og servÊr med det samme.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Grill & grønt", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os pĂĽ redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
LĂŚs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.


Sociale medier