Grillet ananas med flødeskum, salt  karamelsauce & granatæble

Grillet ananas med flødeskum, saltkaramelsauce & granatæble

10 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Grillet ananas er genialt i det søde køkken. Den bliver både sprød og syrlig og sammen med en cremet, sødt og fed karamelsauce, får du en perfekt dessert.
Om opskriften
Beskrivelse

Grillet ananas er genialt i det søde køkken. Den bliver både sprød og syrlig og sammen med en cremet, sødt og fed karamelsauce, får du en perfekt dessert.

Vi har opskriften fra bogen: "Brændende kærlighed - Lette og lækre bålretter", hvor forfatteren Jakob Nusbaum skriver følgende om opskriften:

"Det her er min absolutte favorit blandt de søde bålretter. Det er den, jeg finder frem, når der er børn til stede, eller når jeg lige skal skabe den helt særlige afslutning på det gode bålmåltid, så alle går hjem med gode minder og et smil på læben. Det er et sikkert hit – hver gang. Den sprøde og syrlige ananas og karamelsaucen passer perfekt sammen. Men pas på med karamelsaucen – den er vanedannende."

Ingredienser
Grillet ananas
1 Ananas
Tilbehør
  Flødeskum
  Karamelsauce (salt)
  Granatæblekerner (kan udelades)
Saltkaramelsauce
100 g Smør
100 g Brun farin
1⁄2 tsk Salt
1 1⁄2 tsk Vaniljesukker
1 dl Piskefløde
Vejledning

Grillet ananas

Skær top og bund af ananassen, og stil den på højkant, så du kan skære skrællen af siderne.

Skær ananassen i 2 cm tykke skiver.

Grill dem, så de bliver lidt brankede og sprøde.

 

Saltkaramelsauce

Smelt smør og brun farin i en gryde over middelvarme.

Kom salt og vaniljesukker i, og tilsæt fløden, når farinen er smeltet.
 

Servering

Anret de grillede ananas med flødeskum, karamelsauce og granatæblekerner.

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier