Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gratineret jomfruhummerhaler

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

22. januar 2019
En super nem og lækker forret, bestående af kun 3 ingredienser: Hvidløgssmør, revet ost og jomfruhummerhaler der får en tur i ovnen, så det hele smelter sammen til en dejlig ret.

Opskrift på gratineret jomfruhummerhaler

En super nem og lækker forret, bestående af kun 3 ingredienser:

Hvidløgssmør, revet ost og jomfruhummerhaler der får en tur i ovnen, så det hele smelter sammen til en dejlig ret.

Jomfruhummerhaler kan sagtens erstattes med rejer eller krebsehaler.


Antal: 2 personer

Gratineret jomfruhummerhaler

En super nem og lækker forret, bestående af kun 3 ingredienser: Hvidløgssmør, revet ost og jomfruhummerhaler der får en tur i ovnen, så det hele smelter sammen til en dejlig ret.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 12 minutter

Ingredienser

  • 16 stk. Jomfruhummerhaler
  • 10 gram Smør
  • 1 fed Hvidløg Kan erstattes af hvidløgspulver eller hvidløgssmør
  • Revet ost Mozzarella

Sådan gør du

  • Retten her er super nem og yderst velsmagende.
  • Flæk jomfruhummerne og fjern deres skaller og tarme.
  • Placer dem i et viskestykke og tør dem godt af.
  • Pil hvidløget og pres det igennem en hvidløgspresser og ned i smørret.
  • Rør godt rundt i blandingen, så hvidløgsstykkerne bliver godt fordelt.
  • Har du ikke et fed hvidløg, så kan du sagtens bruge hvidløgspulver. Et alternativ kan f.eks. også være en færdigkøbt/hjemmelavet hvidløgssmør.
  • Fordel 8 jomfruhummerhaler i to ramekiner og kom halvdelen af smørret ovenpå hver af dem.
  • Drys til sidst revet ost henover og sæt det i en varm ovn.
  • Tilbered det i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Det handler om at osten ovenpå skal blive gylden.
  • Når osten er gylden, så er de klar til servering - pas dog lidt på, de er rygende varme.