Opskrift på gratineret jomfruhummerhaler
En super nem og lækker forret, bestående af kun 3 ingredienser:
Hvidløgssmør, revet ost og jomfruhummerhaler der får en tur i ovnen, så det hele smelter sammen til en dejlig ret.
Jomfruhummerhaler kan sagtens erstattes med rejer eller krebsehaler.
Gratineret jomfruhummerhaler
Grej
Ingredienser
- 16 stk. Jomfruhummerhaler
- 10 gram Smør
- 1 fed Hvidløg Kan erstattes af hvidløgspulver eller hvidløgssmør
- Revet ost Mozzarella
Sådan gør du
- Retten her er super nem og yderst velsmagende.
- Flæk jomfruhummerne og fjern deres skaller og tarme.
- Placer dem i et viskestykke og tør dem godt af.
- Pil hvidløget og pres det igennem en hvidløgspresser og ned i smørret.
- Rør godt rundt i blandingen, så hvidløgsstykkerne bliver godt fordelt.
- Har du ikke et fed hvidløg, så kan du sagtens bruge hvidløgspulver. Et alternativ kan f.eks. også være en færdigkøbt/hjemmelavet hvidløgssmør.
- Fordel 8 jomfruhummerhaler i to ramekiner og kom halvdelen af smørret ovenpå hver af dem.
- Drys til sidst revet ost henover og sæt det i en varm ovn.
- Tilbered det i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Det handler om at osten ovenpå skal blive gylden.
- Når osten er gylden, så er de klar til servering - pas dog lidt på, de er rygende varme.