Græskarsalat med quinoa og halloumi

Græskarsalat med quinoa og halloumi

5 min
40 min
2  Portioner
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker vegetarret, der både kan stå for sig selv til en lækker frokost eller spises som tilbehør til en hovedret. Halloumi og quiona er fyldt med proteiner og fylde, så her kan du spise en lækker kødfri ret uden at mangle noget.

Vi har opskriften fra bogen: "Spis mig", skrevet af Majbritt L. Engell & Alice A. Hartvig.

Ingredienser
100 g Rosenkål (Delt på langs)
500 g Græskar (F.eks. butternut eller hokkaido. Skåret i skiver a 0,5 cm)
  Olivenolie (3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie)
  Salt
  Peber
  frisk rosmarin (Evt. lidt)
150 g Halloumiost (Skåret i skiver eller tern)
50 g Quinoa (Forkogt – kan erstattes med sorte linser)
2 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber
Vejledning

Stil ovnen på 185 grader varmluft.

Pluk de yderste blade af rosenkålen.

Læg skiver af græskar og rosenkål på en bageplade.

Fordel olie over og drys med salt og peber.

Læg frisk rosmarin ved og bag det i ovnen i ca. 30-40 minutter.

Kom lidt olie på en pande og steg halloumien 3-4 minutter på hver side.

Tag græskar og rosenkål ud af ovnen og vend med quinoa og halloumi.

Når du koger quinoa, kan du med fordel koge hele posen.

Fordel den kogte quinoa i fryseposer og læg poserne i fryseren.

Du kan tø quinoaen hurtigt op ved at hælde kogende vand over en frossen portion. 

Noter


Kilde

Spis mig

Vi har opskriften fra: "Spis mig".

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier