Græskarbrød

Græskarbrød
Sidst ændret:
Onsdag den 24. februar, 2021 - 11:21
Beskrivelse

Lækker opskrift på en glutenfri udgave af et græskarbrød.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Dette lækre, svampede og luftige græskarbrød med lunende krydderier er perfekt til kølige efterårsmorgener. Det smager skønt både nybagt og dagene efter – især smurt med en smule smør." 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
200 g Mandler
3 Æg (str. M/L)
1⁄2 dl Ahornsirup
1 spsk Melasse (Kan undlades, men giver en skøn smag)
100 g Havremel
1 spsk Bagemiddel (fiberHUSK)
1 tsk Natron
1 tsk Bagepulver
1 spsk Kanel
1 tsk Allehånde
1⁄2 tsk Salt
50 g Mandler (Pynt)
1 spsk Ahornsirup (Pynt)
Vejledning

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en rugbrødsform med bagepapir.

Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil de bliver til flydende mandelsmør.

Tilsæt derefter æg, græskarmos, ahornsirup, melasse og æblecidereddike, og kør igen, indtil det er blandet.

Tilsæt da havremel, fiberHUSK, natron, bagepulver, kanel, ingefær, allehånde og salt, og kør maskinen, så du får en jævn dej. 

Fordel dejen i rugbrødsformen, og pynt toppen af kagen med mandler.

Pensl forsigtigt overfladen af mandlerne med ahornsirup, og sæt så brødet i ovnen i 1 time, indtil det er flot hævet, og en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten.

Servér brødet lunt eller afkølet. 

Noter


Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier