Græsk gyros med lam

Græsk gyros med lam

25 min
45 min
4  personer
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
✅Græsk lammegyros🍲 med glutenfrie pandekager og tzatziki.  ✅Retten er uden gluten og lavet ud for KETO princippet.KETO/den ketogene diæt har fokus på at holde et lavt kulhydratniveau i ens kost.
Om opskriften
Beskrivelse

Græsk lammegyros med glutenfrie pandekager og tzatziki. 

Retten er uden gluten og lavet ud for KETO princippet.

KETO/den ketogene diæt har fokus på at holde et lavt kulhydratniveau i ens kost.

Vi har opskriften fra bogen: "Ketoliv - En grundbog om sundhed og vægttab med keto med 85 ernæringsberegnede opskrifter", skrevet af Nicolai Varney.

Ingredienser
Kød
40 g Flæskesvær (sprød)
500 g Hakket lammekød
3 fed Hvidløg
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
Tykke pandekager
100 g Smør
120 g Kokosfibermel
2 spsk Loppefrøskaller
1 fed Hvidløg
2 1⁄4 dl Vand
Tzatziki
150 g Græsk Yoghurt (10 %)
2 spsk Olivenolie
3 fed Hvidløg
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
1⁄2 Agurk
Vejledning

KØD

1. Tænd ovnen på 190° varmluft.

2. Blend flæskesvær til rasp. Bland med hakket lammekød, presset hvidløg og de øvrige ingredienser. Bland det godt med hænderne. Form det til en stor klump, og læg den i et ovnfast fad. Pres den flad, så den er ca. 2-3 cm tyk. Bag den i 35-40 minutter. Lav tzatziki og pandekager imens.  

3. Tag kødet ud, og sæt ovnen på grill. Skær kødet i tynde strimler, og læg strimlerne fladt i et ovnfast fad, så de kan blive grillet lidt i ovnen i ca. 7-8 minutter.

 

TYKKE PANDEKAGER

4. Kom smørret i en stor skål, og smelt det i mikrobølgeovnen, til det bliver blødt. Tilsæt kokosfibermel og loppefrøskaller, presset hvidløgsfed og vand, og rør det godt sammen. Lad dejen trække i 7-10 minutter.
5. Form dejen til en stor klump. Den skal være ret fast, og ellers tilsæt mere kokosfibermel. Rul den ud til en pølse, og del den i 9 lige store stykker. Pres hvert stykke fladt. Brug en skål som form til at stikke fine runde pandekager ud med. Fjern den overskydende dej, og brug det til sidst til at lave en sidste pandekage med.
6. Steg pandekagerne uden fedtstof på en pande. 

 

TZATZIKI OG SERVERING

7. Bland alle ingredienser til tzatzikien undtagen agurk. Riv agurken, kom den i et dørslag, og pres lidt af væsken ud af den med hænderne. Tilsæt agurken til yoghurten, og smag til.
8. Servér de tykke pandekager med græsk gyroskød og tzatziki.
 

Kilde

KETOLIV

Vi har opskriften fra bogen: "KETO", udgivet af TURBINE Forlaget.

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier