Gråand a la orange

Gråand a la orange

10 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand. Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.
Om opskriften
Beskrivelse

Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand.

Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

Ingredienser
Gråand
2 Gråand (store)
2 spsk Olivenolie
1 Appelsin (økologisk)
  Frisk timian (4 kviste)
  frisk rosmarin (4 kviste)
  Salvieblade (4 kviste)
  Salt og peber (fra kværn)
Orange-ingefærsauce med perleløg og majroer
40 Perleløg
  Majroer (12-14 mellemstore)
7 Appelsin (økologiske)
  Frisk ingefær (50-80 gram)
4 spsk Honning
1 Hvidløg (helt)
50 g Smør (skåret i små tern)
1 spsk Peberkorn (sichuanpeberkorn)
1 Citron
  Salt
Vejledning

Gråand

Forvarm ovnen til 200 grader.

Gnid gråænderne ind i olivenolie, krydr med salt og peber og brun dem i ovnen 10 minutter.

Sluk ovnen og lad ænderne ”trække” i ovnens eftervarme i 5 minutter.

Tag ænderne ud og lad dem hvile i 10 minutter før udskæring.

Skær bryster og lår fra skroget.

Pil skindet af brysterne og kasser.

Læg bryster og lår i en smurt ildfast pande.

Skær appelsinen i skiver med skræl og læg dem over hvert bryst og drys med timian, rosmarin, salvie og salt og peber.

 

Orange- ingefærsauce med perleløg og majroer

Pil perleløgene og skræl majroerne.

Pres saften af appelsinerne.

Skræl ingefæren og kør den igennem en juicemaskine.

Bland ingefær- og appelsinsaft med honning i en gryde og kog langsomt ind til en fjerdedel.

Hak hvidløget og skær majroer i skiver a 1 cm.

Kom hvidløg, majroer og perleløg i saften og damp dem møre i ca. 10-12 minutter.

Monter med smørtern og smag til med sichuanpeber, citronsaft og salt.

 

Servering

Stil panden i ovnen under grill i 4-5 minutter lige inden servering.

Tag panden ud og hæld orange-ingefærsaucen over.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på Gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
15 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier