Gråand a la orange

Gråand a la orange
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 12:19
Beskrivelse

Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand.

Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
15 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Gråand)
2 Gråand (store)
2 spsk Olivenolie
1 Appelsin (økologisk)
  Frisk timian (4 kviste)
  frisk rosmarin (4 kviste)
  Salvieblade (4 kviste)
  Salt og peber (fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Orange-ingefærsauce med perleløg og majroer)
  Majroer (12-14 mellemstore)
7 Appelsin (økologiske)
  Frisk ingefær (50-80 gram)
4 spsk Honning
1 Hvidløg (helt)
50 g Smør (skåret i små tern)
1 spsk Peberkorn (sichuanpeberkorn)
  Salt
Vejledning

Gråand

Forvarm ovnen til 200 grader.

Gnid gråænderne ind i olivenolie, krydr med salt og peber og brun dem i ovnen 10 minutter.

Sluk ovnen og lad ænderne ”trække” i ovnens eftervarme i 5 minutter.

Tag ænderne ud og lad dem hvile i 10 minutter før udskæring.

Skær bryster og lår fra skroget.

Pil skindet af brysterne og kasser.

Læg bryster og lår i en smurt ildfast pande.

Skær appelsinen i skiver med skræl og læg dem over hvert bryst og drys med timian, rosmarin, salvie og salt og peber.

 

Orange- ingefærsauce med perleløg og majroer

Pil perleløgene og skræl majroerne.

Pres saften af appelsinerne.

Skræl ingefæren og kør den igennem en juicemaskine.

Bland ingefær- og appelsinsaft med honning i en gryde og kog langsomt ind til en fjerdedel.

Hak hvidløget og skær majroer i skiver a 1 cm.

Kom hvidløg, majroer og perleløg i saften og damp dem møre i ca. 10-12 minutter.

Monter med smørtern og smag til med sichuanpeber, citronsaft og salt.

 

Servering

Stil panden i ovnen under grill i 4-5 minutter lige inden servering.

Tag panden ud og hæld orange-ingefærsaucen over.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på Gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier