Sønderjysk klassiker
Opskrift på gode råd (goed raj)
Denne lækre sønderjyske klassiker “Gode råd” (Goed raj) er et sikkert hit og hvis man er sønderjyde, så vækker den kun gode barndomsminder.
Denne opskrift er fra et familiemedlem og skrevet ned i 1979:
Allerførst skal der bruges en hulen masse tålmodighed.
Antal: portion
Gode råd (Goed raj)
Sønderjysk klassiker
Ingredienser
- 250 gram Margarine
- 250 gram Flormelis
- 250 gram Hvedemel
- 250 gram Kartoffelmel
- 4 stk. Æg
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Kardemomme Kun hvis man er til den smag. Vi har undladt det i vores
Sådan gør du
- Margarinen smeltes og flormelis tilsættes og omrøres.Æggene og "krydderierne" tilsættes herefter.Melene tilsættes herefter løbende indtil massen har en pandekager/vaffeldejskonsistens.De "Gode Råd" skal bages 2 minutter på hver side på et særligt gode råd jern (der bl.a. kan købes her).
Noter
"Gode råd jernet" kaldes også Krumkagejern og kan købes her.