Lammeburger

Glutenfri lammeburger

30 min
15 min
2  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen. 

Ingredienser
2 Boller (Store og glutenfri)
Lammebøf
300 g Hakket lammekød
150 g Squash
1 Skalotteløg (Stort)
  Mynte (1 stor håndfuld)
  Salt
  Peber (Friskkværnet)
  Olivenolie
Fyld
  Frisésalat
  Tomater
  Agurk
  Løg
Dressing
1 spsk Mayonnaise
  Græsk Yoghurt (50-75 gram. 10 %, alternativt fåre- eller sojayoghurt)
  Sennep (2-3 tsk. Grovkornet )
Vejledning

Lammeburger:

Skyl squashen, og riv den groft.

Læg det i en sigte, og bland det med en teskefuld salt.

Lad det trække en halv times tid, og vrid derefter så meget væde ud af det, som du kan med et rent viskestykke eller klæde.

Finthak skalotteløget, skyl og slyng mynten, og finthak også den.

Bland alle ingredienserne til farsen.

Form en lille prøvefrikadelle, og steg den i olien, så du kan teste, om der mangler mere salt og/eller peber.

Form 2 store eller 4 små burgere, og steg eller grill dem ca. 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte men ikke tørre.

 

Fyld:

Skyl og slyng salaten, skyl tomat og agurk, og skær det i skiver.

Skær løget i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Mængden af grøntsager/fyld afhænger lidt af din appetit, så her har jeg undladt at komme med vægtangivelser.

 

Dressing:

Rør mayonnaise med yoghurt, og smag til med sennep, salt og peber.

Noter

Forfatteren siger: "Hvis du gerne vil undgå et mælkeprodukt, så lav en lækker pesto til burgeren i stedet for."

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier