Glutenfri lagkage

Glutenfri lagkage

30 min
30 min
10  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
En hyggelig og velsmagende fødselsdagslagkage med glutenfri lagkagebunde og nem at lave laktosefri hvis man ønsker det.Vi har opskriften fra bogen...
Om opskriften
Beskrivelse

En hyggelig og velsmagende fødselsdagslagkage med glutenfri lagkagebunde og nem at lave laktosefri hvis man ønsker det.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Til en fødselsdag hører lagkage til – og hvorfor skal du snydes, bare fordi du følger low FODMAP diet?

Her får du en opskrift på FODMAP-venlige og glutenfri lagkagebunde.

Fyld kagen med dit yndlingslagkagefyld, eller prøv vores simple version med hindbærflødeskum og søde bananer."

Ingredienser
Lagkagebunde
4 Æg (Mellemstore)
1 1⁄2 dl Sukker
1 1⁄2 dl Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
Fyld
2 1⁄2 dl Piskefløde
2 dl Fromage frais (Eller 3 dl drænet laktosefri yoghurt)
3 tsk Vaniljesukker
250 g Hindbær (Friske)
2 Bananer (Modne)
Pynt
2 1⁄2 dl Piskefløde (Eventuelt laktosefri)
50 g Mørk chokolade
50 g Valnødder
Vejledning

Lagkagebunde

Først laves lagkagebundene.

Del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt sukker til æggehviderne lidt ad gangen, imens du fortsat pisker.

Tilsæt herefter 1 æggeblomme ad gangen, imens du fortsat pisker.

Sigt kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Bag bundene ved 225 °C i ca. 8 minutter i en smurt kageform ad tre omgange, så du får tre bunde.

 

Lagkagefyldet

Herefter laves fyldet.

Pisk fløden til flødeskum.

Mos hindbær med en gaffel.

Rør vaniljesukker sammen med yoghurt, og vend flødeskum, vaniljeyoghurt og moste hindbær forsigtigt sammen.

Skær bananerne i skiver.

Kom fyldet i de afkølede lagkagebunde – skiftevis med hindbærskum og bananskiver.

 

Pyntning

Pynt herefter lagkagen.

Pisk fløden til flødeskum, og pynt lagkagen med flødeskum samt hakket chokolade og valnødder.

Noter

TIP: Prøv også en version med ananas fra dåse, kagecreme og chokoladeglasur, som smager super godt.
Du kan også prøve at tilsætte smag til dine lagkagebunde, for eksempel kakaopulver. Lagkagebundene kan fryses ned, hvis du skal bruge dem en anden dag.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier