Glutenfri grøntsagstærte

Glutenfri grøntsagstærte

20 min
1 t
1  tærte
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Lækker og flot grøntsagstærte med bl.a. blomkål, skinke, tomater og porre. Tærten er uden gluten, men med masser af velsmag.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og flot grøntsagstærte med bl.a. blomkål, skinke, tomater og porre.

Tærten er uden gluten, men med masser af velsmag.

Vi har opskriften fra bogen: "Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost", hvor forfatteren Pernille Kruse skriver følgende om opskriften:

"Jeg elsker tærter. De er hurtige at lave, og det er altid lækkert at have et stykke med i madpakken dagen efter. Lav evt. dobbeltportion, så du har til 2 dage, da kan du blot variere salaten, I spiser til."

Ingredienser
Bund
  Vand (1/2-1 dl)
15 g Husk (loppefrøskaller)
1⁄2 tsk Salt
100 g Hirseflager (eller quina, havre eller ris)
200 g Rismel
1⁄2 dl Olie (oliven-, raps- eller kokosolie)
1 tsk Bagepulver
Fyld
2 Porre
1⁄2 Blomkål (eller broccoli)
200 g Skinke (i tern (kan udelades))
4 Æg
4 dl Plantemælk
1 dl Kogevand (fra porre/kål)
  Peber
3 Tomater (store)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Tænd ovnen pa 180 °C.

Vand og HUSK røres sammen og står og trækker i 15 minutter.

Derefter piskes det luftigt og resten af ingredienserne tilsættes.

Juster evt. med lidt vand eller mel, så dejen samles.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform og forbag den i 15 minutter.

Mens bunden forbages, renses porrerne og skæres i skiver, og kålen deles i buketter.

Damp begge grøntsager i lidt saltet vand.

Hæld kogevandet over i en skål og fordel porre, kål og skinke i den forbagte tærtebund.

Pisk æggene sammen med plantemælken, lidt kogevand og lidt peber.

Hæld vasken over fyldet og bag tærten i ca. 30 minutter.

De sidste 10 minutter pyntes tærten med skiver af tomat + sesamfrø.

Noter

Fotos: Tia Borgsmidt

Kilde

Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost

Vi har opskriften fra bogen: "Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost"

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier