Glutenfri burgerboller

Glutenfri burgerboller

50 min
25 min
10  stk.
Profile picture for user Karina Baagø - Glutenfri Familie
Karina Baagø - Glutenfri Familie
Professionel
Her får du en velsmagende, luftig og mættende glutenfri burgerbolle! Opskriften er fra bogen "Knæk Koden til Glutenfrit Brød" og er udviklet efter Strukturmetoden
Om opskriften
Beskrivelse

Her får du en velsmagende, luftig og mættende glutenfri burgerbolle!

Opskriften er fra bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød og er udviklet efter Strukturmetoden.

Når du bager dit brød med fuldkornsmel, mætter det mere. Det kan være en fordel, fordi man ikke skal have så meget med i madpakken for at blive mæt. Men det kan også være en ulempe, hvis man gerne vil spise mere end én burger, men faktisk ikke kan! Så overvej, hvor stor familiens appetit er, og om du skal bage flere små burgerboller i stedet for...

Ingredienser
6 dl Vand (håndlunt)
50 g Gær
3 spsk fiberHusk
50 g Smeltet smør (eller ¾ dl olivenolie)
1 dl Glutenfri havregryn
1 dl Majsstivelse
2 dl Majsmel
3 dl Fuldkornsrismel
1 tsk Salt
  Sesamfrø (½-1 dl til drys)
Vejledning

Rør gær ud i håndlunt vand og tilsæt derefter fibre.

Rør ved høj hastighed på maskine, indtil det danner en rigtig tyk gelémasse.

Lad massen hvile i 10 minutter. Bland imens de tørre ingredienser.

Tilsæt olivenolie eller smør og derefter de tørre ingredienser lidt efter lidt, mens du rører på medium hastighed.

Det er vigtigt, at dejen kan nå at optage alt mel, mens du rører.

Når alt mel er rørt godt ind i dejen, skal dejen æltes på høj hastighed i 8-10 minutter mere.

Lad dejen hæve med et viskestykke eller film over i 20 minutter.

Form brugerboller i den ønskede størrelse med let hånd uden at slå dejen ned.

Er det svært at forme burgerbollerne pæne, kan det hjælpe at tage olie på hænderne.

Dyp den ene side af bollerne i en skål med sesamfrø og læg dem på en bageplade med sesamsiden opad.

Glutenfrit brød bagt med Strukturmetoden kan have en tendens til at hæve opad, så du må gerne trykke burgerbollerne lidt flade, når du former dem.

Lad dem hæve i 30 minutter mere.

Varm ovnen op til 230 grader varmluft og bag burgerbollerne i 25-35 minutter.

Bollerne er færdige, når de lyder hule, når du banker dem på bunden.
 

Kilde

Opskriften er fra bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød og er en del af kursusprogrammet på Karinas glutenfrie bagekurser.

Om forfatteren
Profile picture for user Karina Baagø - Glutenfri Familie
Karina Baagø - Glutenfri Familie
Professionel
Bio
Karina er ekspert i glutenfrie bagning og har udviklet Strukturmetoden, som giver lækkert, luftigt og smagfuldt glutenfrit brød. Karina er forfatter til bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier