Glutenfri brød

Glutenfri brød

2 t
35 min
1  brød
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Lækker opskrift på glutenfrit brød.Flere og flere mennesker finder ud af at de er glutenallergikere og det gør det svært at finde velsmagende brød.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker opskrift på glutenfrit brød.

Flere og flere mennesker finder ud af at de er glutenallergikere og det gør det svært at finde velsmagende brød.

Min opskrift på glutenfrit brød er inspireret af Karina Baagø, som holder kurser om glutenfri bagning.

Ingredienser
650 g Vand (30-35 grader)
25 g Gær
36 g Bagemiddel (FiberHUSK)
3 spsk Chiafrø
30 g Havregryn (Eller havremel)
55 g Majsstivelse
110 g Majsmel
200 g Fuldkornsrismel
1 dl Olivenolie
15 g Salt
Vejledning

1.    Hæld vand i en røreskål, opløs gæren deri og tilsæt FiberHUSK.

2.    Kør med piskeris på røremaskinen indtil du har en tyk gelémasse.

3.    Lad massen hvile 8-10 min. 

4.    Bland chiafrø, havregryn, majsstivelse, majsmel og fuldkornsrismel.

5.    Sæt dejkrog på røremaskinen.

6.    Tilsæt lidt melblanding ad gangen mens maskinen rører.

7.    Tilsæt olivenolie og salt.

8.    Rør dejen på høj hastighed 8-10 min. 

9.    Sæt film over skålen og lad dejen hæve i 1-1,5 time.

10.    Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt en plade ind.

11.    Del dejen i 2 og form stykkerne til brød eller baguettes.

12.    Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hæve yderligere 20 min.  

13.    Tag pladen ud, træk brødene over på pladen og sæt den ind i ovnen.

14.    Bag brødene 5 min. ved 250 grader varmluft i 5 min. 

15.    Skru ned på 230 grader de resterende 25-30 min.

16.    Tag brødene ud af ovnen og lad dem køle på en rist 

Glutenfri brød

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier