Glutenfri boller

Glutenfri boller

50 min
30 min
12  stk.
Profile picture for user Karina Baagø - Glutenfri Familie
Karina Baagø - Glutenfri Familie
Professionel
Glutenfri havreboller er en af de absolut mest populære opskrifter fra "Knæk Koden til Glutenfrit Brød og fra mit glutenfri bagekursus. De er sådan nogle glutenfri boller, som hele familien gider at spise!
Om opskriften
Beskrivelse

Glutenfri havreboller er en af de absolut mest populære opskrifter fra Knæk Koden til Glutenfrit Brød og fra mit glutenfri bagekursus. De er sådan nogle glutenfri boller, som hele familien gider at spise! Og endda sådan nogle glutenfri boller, hvor man overhovedet ikke skal nøjes eller føle sig snydt, fordi man spiser glutenfrit.

Havrebollerne er bagt efter Strukturmetoden og det er netop metoden, der giver bollerne den gode smag og lette, luftige konsistens.

Bollerne er rigtig nemme at bage!

Ingredienser
6 dl Vand (håndlunt)
50 g Gær
3 spsk fiberHusk
1 tsk Salt
50 g Smør (½ dl olivenolie)
2 dl Glutenfri havregryn
1 dl Havremel (glutenfri)
1 dl Boghvedemel
2 dl Fuldkornsrismel
1 dl Majsstivelse
  Glutenfri havregryn (til topping)
Vejledning

Rør gær ud i det håndlune vand og rør derefter fibre i på høj hastighed på røremaskinen.

Rør nogle minutter, indtil fibermassen er meget tyk, og lad den derefter hvile i 10 minutter.

Bland al melet sammen.

Når fibermassen har hvilet i 10 minutter, tilsættes olie eller smør og salt.

Mel tilsættes lidt ad gangen, mens du rører dejen.

Vær opmærksom på ikke at komme for meget mel i ad gangen.

Når alt mel er tilsat, røres dejen godt igennem på høj hastighed i 8-10 minutter.

Lad dejen hæve med et viskestykke eller film over i 20 minutter.

Form dejen til boller, dyp oversiden af hver bolle i havregryn og lad dem efterhæve overdækket på pladen i 30 minutter.

Varm ovnen op til 230 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20-30 minutter afhængig af din ovn.

Bollerne er først færdige, når de har en dyb, hul lyd, når du banker dem under bunden.

Kilde

Opskriften er fra Knæk Koden til Glutenfrit Brød, hvor du også bliver guidet trin for trin igennem Strukturmetoden.

Om forfatteren
Profile picture for user Karina Baagø - Glutenfri Familie
Karina Baagø - Glutenfri Familie
Professionel
Bio
Karina er ekspert i glutenfrie bagning og har udviklet Strukturmetoden, som giver lækkert, luftigt og smagfuldt glutenfrit brød. Karina er forfatter til bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier