Glutenfri æbletærte

Glutenfri æbletærte

1 t
35 min
1  tærte
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

✅Dejlig og velsmagende æbletærte - lavet uden gluten.

✅Kagen består af en glutenfri mørdej og dens sprødhed sammen med en kombination af sødme og syrlige æbler, giver en dejlig tærte. 

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og velsmagende æbletærte - lavet uden gluten.

Kagen består af en glutenfri mørdej og dens sprødhed sammen med en kombination af sødme og syrlige æbler, giver en dejlig tærte. 

Ingredienser
Mørdej
300 g Melblanding (Finax glutenfri melblanding (rød))
  Stødt ingefær (1-2 tsk.)
150 g Smør (Stuetempereret)
1 Æg
Fyld
  Æbler (4-5 stk. Gerne syrlige)
2 spsk Sukker
1 tsk Kanel (Gerne ceylon)
Pynt
  Perlesukker (Kan erstattes af flormelis)
Vejledning

1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle.

2.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.

3.    Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.

4.    Tilsæt ingefær .

5.    Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken.

6.    Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål.

7.    Slå ægget ud i den store skål.

8.    Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost.

9.    Mas det hele sammen til en klump.

10.  Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time.

11.  Tænd ovnen på 190 grader celsius.

12.  Tag et skærebræt og en kniv.

13.  Skyl æblerne og tør dem .

14.  Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil.

15.  Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne.

16.  Tag dejen ud af fryseren.

17.  Del dejen i 2 – til en bund og en top.

18.  Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad.

19.  Hæld æblerne i fadet.

20.  Læg den anden dej ovenpå.

21.  Bag tærten i 35 minutter. 

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier