Gluten & mælkefri kerne boller

Gluten & mælkefri kerne boller

8 t, 30 min
20 min
25  Stk.
Profile picture for user Lene Barner Dyg
Lene Barner Dyg
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på lækre og velsmagende kerneboller.

Da jeg både er gluten- og laktoseallergiker, så er det ikke nok for mig at bruge mælkeprodukter uden laktose, så her er mit bud på hvordan man sagtens stadig kan få en lækker udgave af boller uden at bruge disse produkter.

Ingredienser
1⁄4 pk Gær
12 dl Vand
2 tsk Salt
3 spsk Loppefrøskaller
500 g Havremel (Jeg blender glutenfri havregryn)
150 g Boghvedemel
150 g Majsmel
130 g Solsikkekerner
130 g Græskarkerner
Vejledning

Dag 1

Rør vand og gær sammen og tilføj derefter salt og loppefrøskaller. 

Bland alle meltyperne sammen i en skål for sig, og tilsæt lidt af gangen til massen.

Tilsæt derefter kernerne og lad dejen stå tildækket på køkkenbordet et par timer, og derefter i køleskabet natten over
(mellem 8-24 timer).

 

Dag 2

Tænd ovnen på 250 grader, alm. varme, lad de bageplader der skal bruges blive varmet op med ovnen.

Form bollerne og sæt på bagepapir, de skal ikke pensles.

Når ovnen når de 250 grader, da trækkes bagepapiret over på bagepladen, og bollerne bages i 17-20 minutter til de er gyldne og føles hule når man banker på dem under bunden.

Noter

Bolledejen er rørt på en Kenwood røremaskine

Om forfatteren
Profile picture for user Lene Barner Dyg
Lene Barner Dyg
Amatør
Bio
Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier