Gløgg

Gløgg

35 min
6  personer
Profile picture for user Benjamin
Benjamin
Amatør
✅En virkelig god basisopskrift, der falder i de fleste smag! ✅Hvis du ligesom jeg sætter pris på en dejlig klassisk gløgg, der smager af noget, så er det her opskriften for dig.
Om opskriften
Beskrivelse

Gløgg - eller glögg - er den mest julede af alle drikkevarer, i hvert fald i store dele af Nordeuropa. Og så er det elsket af både børn og voksne. Derfor laver man også gerne gløgg både med og uden alkohol, så alle i selskabet kan være med!

Min opskrift på gløgg er en god basisopskrift, der falder i de fleste voksnes smag! Spørger man mig, skal en rigtig voksen-gløgg helst smage af noget, og ikke bare af saftevand og nelliker ;-)

Hvis du ligesom jeg sætter pris på en dejlig klassisk gløgg, der smager af noget, så er det her opskriften for dig.



 

Gløgg opskrift

Ingredienser
200 ml Appelsinsaft (gerne friskpresset)
1⁄2 Appelsin (skallen herfra)
200 ml Vand
5 Hele nelliker
5 Kanelstang (cirka 5 centimeter lange)
3 Allehånde (hele)
70 cl Rødvin (en flaske)
100 g Rosiner
50 g Mandler
Vejledning
  1. Start med at hælde appelsinsaften i en gryde sammen med vand, sukker, nelliker, kanelstang og allehånde.

  2. Bring det i kog og lad det stå og koge i cirka 30 minutter.

  3. Fisk appelsinskallen og krydderierne op fra blandingen.

  4. Hæld nu rødvinen ved og lad det varme rigtig godt igennem under låg.

  5. Smag til med eventuelt mere sukker og / eller appelsinsaft.

  6. Smut mandlerne og hak dem groft.

  7. Slut af med at hælde rosinerne og de hakkede mandler i gløggen.

  8. Hæld gløggen på glas og tilsæt eventuelt en frisk appelsinskive. Jeg kan godt lide at tilføje et lille skvæt snaps også.

Om forfatteren
Profile picture for user Benjamin
Benjamin
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier