Gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavnsboller med creme

1 t, 15 min
7 min
18  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Disse nemme og lækre, gammeldags fastelavnsboller med creme, kan laves relativt hurtigt og er et sikkert hit. ✅Der kan bruges kagecreme, marmelade eller chokolade som fyld.
Om opskriften
Beskrivelse

Disse nemme og lækre, gammeldags fastelavnsboller med creme, kan laves relativt hurtigt og er et sikkert hit.

Der kan bruges kagecreme, marmelade eller chokolade som fyld.

Ingredienser
2 1⁄5 dl Sødmælk
1 pk Gær
125 g Smør
2 Æg
1 1⁄2 tsk Salt
2 tsk Sukker
500 g Hvedemel
Vejledning

Lun mælk og smør i en gryde.

Smulrer gæren i en skål og opløs gæren i den lune mælk og smør.

Pisk æggene let, inden de tilsættes gæren, salt og sukker.

Ælt melen ind i dejen lidt af gangen. Til du har en lind og let dej.

Lad dejen hæve i 30 min under en badehætte (eller viskestykke).

Mens dejen hæver, skal der laves en kagecreme. Her har vi valgt at bruge en færdig kagecreme.

Del dejen i 2, og rul den til kugler.

Rul dejen ud og skær 9 firkanter der er 10*10 cm.

Fastelavnsboller

Kom en spsk. kagecreme i midten af hver firkant. Det kan også være sammen med et stykke chokolade eller marmelade.

Fastelavnsboller

Luk hver firkant og klem enderne godt sammen, inden de placeres på en bageplade med bagepapir, med samlingen ned ad.

Fastelavnsboller

Bag fastelavnsbollerne i 7-10 ved 220 grader varmluft.

Fastelavnsboller

Lad fastelavnsbollerne køle af inden de pyntes og serveres.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier