Gammeldags æbleskiver

Gammeldags æbleskiver

20 min
20 min
4  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
En autentisk opskrift på originale æbleskiver fra 1600-tallet. Opskriften adskiller sig fra vore dages æbleskiver ved at være kogt i palmin, og så indeholder de rent faktisk æble!
Om opskriften
Beskrivelse

En autentisk opskrift på originale æbleskiver fra 1600-tallet.

Opskriften adskiller sig fra vore dages æbleskiver ved at være kogt i palmin, og så indeholder de rent faktisk æble!

Prøv dem, de er et superlækkert alternativ til julens øvrige kager.


Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver æbleskiver her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Ingredienser
1 1⁄2 dl Mælk
1 1⁄2 dl Hvidtøl
300 g Hvedemel (+ lidt mel til at vende æblerne i)
3 Æg
2 spsk Honning
2 tsk Kardemomme (stødt)
6 Æbler (store æbler)
  Mel (til æblerne)
1 pk Palmin
Vejledning

1.    Del æggehvider og -blommer.

2.    Rør æggeblommer, honning, mel og kardemomme sammen.

3.    Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør rundt. Så undgår du klumper!

4.    Tilsæt hvidtøl og rør det forsigtigt sammen.

5.    Pisk hviderne stive.

6.    Vend 4 spsk. dej i hviderne med en dejskraber.

7.    Vend nu hviderne forsigtigt sammen med resten af dejen.

8.    Fjern kærnehuset fra æblerne og skræl dem evt. 

9.    Skær æblerne i skiver (ringe) og tør dem af i køkkenrulle.

10.  Kom palmin i en gryde eller olie en friteuse og varm op til middel temperatur (130 grader celsius).

11.  Vend ringene i mel.

12.  Dyp dem i dejen, læg dem forsigtigt i gryden og steg dem til de bliver gyldne - steg ikke for mange ad gangen (ca.3-4 stk).

13.  Tag dem op og læg dem på en rist eller en tallerken med køkkenrulle.

14.  Skru op på middelhøj varme (180 grader celsius) og steg æbleskiverne igen.

15.  Læg dem på en rist og lad dem køle lidt.

16.  Drys med flormelis og sæt din yndlings julesang på!

Noter

Som udgangspunkt serveres disse autentiske æbleskiver ikke med noget tilbehør, men du kan naturligvis spise dem med ekstra flormelis samt syltetøj, hvis du har lyst.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier