Galette (Fransk frugttærte)

Galette (Fransk frugttærte)

30 min
25 min
12  personer
Profile picture for user mad_anstalten
mad_anstalten
Amatør
✅Galette ~ Fransk frugttærte serveres lun og smager også fantastisk med blommer - æbler eller bær. ✅Det er noget af det nemmeste at lave og du bager Galette hent uden en form.
Om opskriften
Beskrivelse

I aftes sluttede vi en fantastisk ☀️sommer af med skønne venner og en overskøn middag.

Mør grillet oksemørbrad med lækkert tilbehør - ribbestegs sandwich til børn og barnlige sjæle🍔og Galette med🍑🍑ferskner ~ marcipan toppet med kugler af go’ vanilieis til dessert

Galette ~ Fransk frugttærte serveres lun og smager også fantastisk med blommer - æbler eller bær.

Det er noget af det nemmeste at lave og du bager Galette hent uden en form.

Den sprøde dej har mandelmel i. Dette kan du undlade og blot bruge almindelig mel.

Ingredienser
Dej
3 dl Mel
1 dl Mandler (En håndfuld mandler blendet til mel - gem lidt til at drysse over fersknerne)
125 g Smør
1 1⁄2 dl Sukker
1 tsk Vaniljesukker
1⁄2 tsk Stødt ingefær
1 tsk Bagepulver
1 Æg
Fyld
4 Ferskner (skæres i tynde både og vendes i)
1 tsk Vaniljesukker
1⁄2 dl Sukker
1⁄2 Citron (kun saften)
Topping
50 g Marcipan
  æggehvide (til penslingen)
  Sukker (drys henover)
Vejledning

Smuldre smørret i alle de tørre ingredienser og tilsæt ægget.

Saml dejen og lad den hvile 20 min på køl.

Rul dejen ud og fordel ferskenerne så der er 5 cm fra kanten.

Drys en anelse af mandelmelet over ferskenerne og riv 50 gram marcipan over.

Fold kanterne om og pensel med æggehvide og drys med sukker

Bag din galette i cirka 20-25 minutter ved 200°.

Noter

TIP: Da marcipanen hurtigt tager farve, lagde jeg et stykke folie over midten!

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user mad_anstalten
mad_anstalten
Amatør
Bio
mad_anstalten inspirere med sund morgenmad - lækre smoothies - skønne kager og nemme retter
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier