Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gåsebryst (flødekage)

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

13. april 2021
Lækker opskrift på flødekagen Gåsebryst, der er et sikkert hit fra bageren. Det kan sagtens lade sig gøre at lave den selv.

Opskrift på gåsebryst (flødekage)

Lækker opskrift på flødekagen Gåsebryst, der er et sikkert hit fra bageren.

Det kan sagtens lade sig gøre at lave den selv.

Kagen består af en lagkagebund, sveskemos, kagecreme og flødeskum, der er overtrukket med marcipan.

Gåsebryst


Servings: 8 stk.

Gåsebryst (flødekage)

Lækker opskrift på flødekagen Gåsebryst, der er et sikkert hit fra bageren. Det kan sagtens lade sig gøre at lave den selv.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredients

Kagecreme

  • 1 stk. Æg
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 30 gram Sukker
  • 1 spsk. Majsstivelse
  • 1 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker

Lagkagebund

  • 3 stk. Æg
  • 45 gram Sukker
  • 50 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Bagepulver

Sveskemos

  • 150 gram Svesker
  • 75 gram Sukker
  • 200 gram Vand

Flødeskum

  • 0.5 liter Piskefløde

Pynt

  • 400 gram Marcipan
  • Flormelis
  • Mørk chokolade

Instructions

Kagecreme

  • Vaniljestangen skal flækkes på langs og kornene skal skrabes ud.
  • Det er vigtigt at den ikke brænder på, så brug en tykbundet gryde.
  • Kom mælk og æg i gryden og pisk det sammen med et piskeris/dejskraber.
  • Kom sukker og majsstivelsen i gryden sammen med både vaniljekornene og resten af stangen. 
  • Nu kræver det lidt tålmodighed: Tænd på middel varme (8 ud af 14 på mit komfur) og rør rundt med en dejskraber. Det tager noget tid og du skal huske at røre løbende og komme ud i kanten af gryden, så det ikke brænder på.
  • Fortsæt i cirka 20 minutter og skru lidt op for varmen til sidst (10 ud af 14 på mit komfur).
  • Nu skal den køle af. Kom den i en bøtte med tætsluttende husholdningsfilm på selve cremen, så undgår du at der kommer skind grundet kondensen.
  • Køl den af i køleskabet og pisk den igennem inden den skal bruges.

Lagkagebund

  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Start med at dele æggene i blommer og hvider i hver sin skål.
  • Tilsæt sukker til blommerne og pisk det luftigt og skummende (æggesnaps) med en el-pisker/piskeris.
  • Kom bagepulveret og melet ned i æggesnapsen. Sørg for at det kommer igennem en si/sigte, så der ikke kommer klumper med. Rør det godt sammen.
  • Pisk æggehviderne stive med en el-pisker. Du skal kunne vende skålen på hovedet uden at de falder ud.
  • Vend de stive æggehvider i blandingen. Det skal gøres forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen. 
  • Fordel dejen i en firkant på et stykke bagepapir - størrelsen skal være cirka 40 x 15 cm.
  • Kom bunden i ovnen og bag den i cirka 12-14 minutter. Den må gerne tage en lille smule farve.
  • Lad den køle af.

Sveskemos

  • Hak sveskerne i mindre stykker.
  • Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring gryden i kog.
  • Når det koger, skru ned på lav varme, så det simrer i cirka et kvarter.
  • Sørg for at røre i ny og næ, så det ikke brænder på.
  • Tag det af blusset, kom det i en bøtte med låg og på køl.

Flødeskum

  • Kom piskefløden i en skål og pisk den til en skum.
  • Jeg bruger altid et piskeris og pisker den i hånden selv. Jeg ønsker ikke at få den til at skille/overpiske den.
  • Man skal generelt piske den mindre en man forventer. Det er fordi at fløden "arbejder videre" bagefter man er færdig, så den skal kun lige-og-lige være blevet til en skum, så plejer den at sidde lige i skabet når den skal bruges.

Sådan samler du et gåsebryst

  • Skær kanterne fra din lagkagebund, så den er flot i kanterne også.
  • Kom sveskemosen i en lang stribe i midten.
  • Du kan med fordel komme din kagecreme og flødeskum i en sprøjtepose.
  • Pisk kagecremen godt igennem og fordel den ovenpå mosen. 
  • Kom flødeskummen på kagen.
  • Først ved siden af og ovenpå kagecremen.
  • Det er en fordel at smøre på langs. 
  • Gåsebrystet må gerne være lidt til den "trekantede" i form, da det vigtigste er at den er høj i toppen og mindre høj i siderne.
  • Sæt den på køl mens du arbejder med marcipanen. Så er den lettere at arbejde med, da den bliver lidt mere fast i det.
  • Kom flormelis ud på bordpladen, så marcipanen ikke klistrer til bordet.
  • Kom marcipanen ud på bordet og rul den med en kagerulle, så det bliver tynd. 
  • Nu skal marcipan lægges på kagen. Gør det forsigtigt og skær overskydende marcipan fra.
  • Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen og kom det i en lille sprøjtepose/sutteflaske. 
  • Pynt gåsebrystet på toppen med striber.
  • Sæt den på køl i 10 minutter, så chokoladen sætter sig.
  • Skær enderne af gåsebrystet og skær den i skiver i en tykkelse efter eget valg.
  • Jeg fik cirka 8 stk. ud af den.
  • Velbekomme.