Fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter

10 min
25 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Flotte og velsmagende peberfrugter, der er fyldt med en blanding af kikærter, oliven og mandler. Retten kan laves som vegetarudgave hvis man undlader at bruge bacon i den.

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

”Fyldte peberfrugter er et bud på en nem og sund ret, som også er ganske æstetisk at servere.

Lav dem med eller uden bacon, og server dem gerne med fuldkornsris og en lækker dip – eksempelvis ærtedippen fra vores bog."

Ingredienser
1⁄2 ds Kikærter
1⁄4 dl Olivenolie
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
100 g oliven (Sorte og uden sten)
80 g Mandler
  Persille (1 stor håndfuld kruspersille)
2 Forårsløg
100 g Bacon (I tern. Kan undlades hvis man ønsker en vegetarret)
4 Rød peberfrugt
50 g Parmesan
Vejledning

1.    Tænd ovnen på 200 grader.

2.    Dræn kikærterne fra dåsen, og bland dem med olivenolie, salt og peber i en skål. Brug en stavblender til at blende det til en cremet konsistens. 

3.    Hak oliven, mandler, persille og forårsløg, og tilsæt det til kikærtemosen. Steg baconternene og tilsæt også dem, hvis du ønsker. 

4.    Skær toppen af peberfrugterne, og fjern forsigtigt kernehuset. Fyld peberfrugterne med kikærteblandingen, og top med friskrevet parmesan. 

5.    Placér de fyldte peberfrugter på en beklædt bageplade, og læg ”lågene” ved siden af. Sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, indtil peberfrugterne er flot gyldne. 

6.    Læg låget på peberfrugterne igen, og servér.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Sociale medier