Fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter

10 min
35 min
6  Portioner
fadlsforlag
Redaktion

✅Dejlig vegetaropskrift på fyldte peberfrugter, quinoa og ost. ✅Quinoa er et super alternativ til kød og en vigtig kilde til protein hvis man f.eks. er vegetar.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Alle der kender mig ved, at jeg har et meget kærligt forhold til peberfrugter. Jeg spiser peberfrugter, som jeg spiser æbler. Jeg plejede at bruge 10 kroner, hvilket er prisen på en peberfrugt på Færøerne, hver dag efter skole, og til sidst gjorde det mig næsten fattig. Nogle brugte deres penge på slik, jeg brugte dem på peberfrugter. Men min afhængighed er blevet bedre. Nu kan jeg købe peberfrugter og gemme dem i køleskabet, hvis jeg ved, at de skal bruges til en opskrift. Det er en inderlig kamp hver gang. Jeg klapper mig selv på skulderen, når det lykkes."

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig vegetaropskrift på fyldte peberfrugter, quinoa og ost. Quinoa er et super alternativ til kød og en vigtig kilde til protein hvis man f.eks. er vegetar.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Alle der kender mig ved, at jeg har et meget kærligt forhold til peberfrugter. Jeg spiser peberfrugter, som jeg spiser æbler. Jeg plejede at bruge 10 kroner, hvilket er prisen på en peberfrugt på Færøerne, hver dag efter skole, og til sidst gjorde det mig næsten fattig. Nogle brugte deres penge på slik, jeg brugte dem på peberfrugter. Men min afhængighed er blevet bedre. Nu kan jeg købe peberfrugter og gemme dem i køleskabet, hvis jeg ved, at de skal bruges til en opskrift. Det er en inderlig kamp hver gang. Jeg klapper mig selv på skulderen, når det lykkes."

Ingredienser
1 Rødløg (Skåret i tern)
200 g Cherrytomater (Skåret i kvarte)
2 fed Hvidløg (Pressede)
1 Chili (Hakket fint)
1 tsk Chilipulver
1⁄2 tsk Oregano
1⁄2 tsk Spidskommen
1⁄4 tsk Kanel
  Salt
  Peber
100 g Quinoa (Skyllet under koldt vand)
4 1⁄2 dl Vand
1 Bouillonterning (Grøntsags-)
1 ds Bønner (Sorte. 400 gram)
4 Rød peberfrugt
  Cheddar ost (En stor håndfuld. Revet.)
Vejledning

Varm olie op i en pande, svits rødløg og cherrytomater på panden.

Kom hvidløg, chili og krydderier i, svits videre i et minut.

Kom quinoa og boullionvand i, bring det i kog.

Lad det simre i 20-30 minutter.

Vend bønner i, og tag det af varmen.

Skær peberfrugter midt over, fjern kernehuset.

Læg dem i et ildfast fad, dryp lidt olie udover, og drys med salt og peber.

Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter.

Fordel fyldet i de 8 halve peberfrugter, og drys cheddarost henover. Indstil ovnen til grill, og giv dem 2-3 minutter mere, til osten er smeltet og gylden.

Server med salat til og guacamole, hvis man lyst. Velbekomme!

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier