Opskrift på fyldt squash
Fyldt squash er en klassisk ret, og der findes utallige variationer af den – både til kødspisere og vegetarer.
Når sommeren går på hæld og et stykke ind i efteråret er der sæson for danske squash. Alle, der har haft blot en enkelt plante, ved, at squash gror som ukrudt, og at man på gode år kan ende med en trillebørfuld, som man ikke aner, hvad man skal stille op med.
Her kommer den fyldte squash som sendt fra himlen! Det er en lækker og nem hverdagsret, og fyldet kan varieres på utallige måder, så du får en ny smagsoplevelse hver gang.
Så giv squashen hovedrollen i måltidet og opdag, hvor lækker den kan blive.

Fyldt squash
Ingredienser
- 4 stk. Squash små squash - alternativt kan du bruge 2 mellemstore.
- 400 gram Hakket Oksekød
- 3 deciliter tomatsauce
- 1 stk. Løg
- 2 clove Hvidløg
- 1 stk. Gulerødder
- Krydderurter timian og oregano - frisk eller tørret.
- 1 dash Cayennepeber
- 1 tsk. Spidskommen
- Krydderier salt og peber
- 1 stk. Mozarella frisk mozzarella i pose.
- Olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Vask squash og skær dem over på langs.
Fjern indmaden med en ske - gem indmaden, du skal bruge den senere.
Læg de halverede squash i et ildfast fad smurt med olie. Hak løg og hvidløg fint. Opvarm en gryde med olivenolie og svits løg og hvidløg heri. Lad det stege i et par minutter. Riv guleroden groft. Tilsæt revet gulerod og indmaden fra squashen, og lad det svitse med i et par minutter. Tag grøntsagerne op af gryden og læg dem på en tallerken. Kom det hakkede oksekød i gryden og steg det i et par minutter, til det tager en smule farve. Kom grøntsagsblandingen tilbage i gryden til kødet og tilsæt de tørrede krydderurter og krydderier. Kom tomatsaucen ved og smag til med salt og peber. Lad kødsaucen simre i 10-15 minutter. Fordel saucen i de udhulede squash. Kom et stykke stanniol over fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn i 25 minutter. Når de 25 minutter er gået, tages stanniolen af, og den friske mozzarella fordeles ovenpå. Retten sættes tilbage i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er gratineret og gylden. Serveres med ris, bulgur, speltkerner eller groft brød. Retten kan også blot serveres med en lækker salat som tilbehør.