Fyldt mørbrad

Fyldt mørbrad

20 min
50 min
4  Personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Fyldt svinemørbrad er en fantastisk ret, der altid vækker glæde omkring bordet. ✅Det magre kød har godt af et fyld, der tilfører ekstra smag, og ved at vikle bacon eller parmaskinke omkring kødet, bliver det ikke så nemt tørt.
Om opskriften
Beskrivelse

Her får du opskriften på en fantastisk ret, der altid vækker glæde omkring bordet. Fyldt svinemørbrad er et godt bud på en sikker go-to ret, når du har gæster. 

Det magre kød har godt af lidt fyld, der tilfører ekstra smag, og ved at vikle bacon eller parmaskinke omkring kødet, holder du kødet mere saftigt. Du kan fylde svinemørbraden med det, du har lyst til - hvad end det er pesto, oliven eller blød fetaost.

Vi giver dig her en opskrift på mørbrad fyldt med semi-dried tomater og mozzarellaost, pakket ind i parmaskinke og serveret med rosmarinkartofler og hjemmelavet whiskysauce. En fantastisk lækker ret, som du også sagtens kan servere for dine gæster såvel som familien en hverdagsaften. 

Ingredienser
1 Svinemørbrad
1 Mozarella (frisk ost i pose)
50 g Tomater (semi-dried tomater)
100 g Parmaskinke
  Krydderier (salt og peber)
1 kg Kartofler
  Rosmarin (frisk eller tørret)
  Olivenolie
Vejledning

Mørbrad:

Afpuds mørbraden ved at fjerne sener, hinder og fedt.

Skær et dybt snit på langs i mørbraden, den skal dog stadig hænge sammen.

Krydr kødet let med salt og peber.

Skær mozzarellaost og semi-dried tomater i mindre stykker.

Kom ost og tomater i mørbraden.

Vikl parmaskinken omkring kødet, så fyldet holdes inde.

Placer den fyldte mørbrad i et ildfast fad.

Bag den i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Lad mørbraden hvile 10 minutter inden udskæring.

 

Kartofler:

Skrub eller skræl kartoflerne.

Er kartoflerne små, kan de tilberedes hele, ellers kan de skæres i både eller skiver.

Kom kartoflerne i en frysepose og hæld olie i posen.

Ryst posen godt, så olien fordeles på alle kartoflerne.

Bred kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir.

Drys med frisk eller tørret rosmarin samt salt.

Bag kartoflerne i ovnen i 50-60 minutter ved 180-200 grader varmluft.

Fyldt mørbrad

Servering:

Skær mørbraden i skiver og server den med rosmarinkartofler, hjemmelavet whiskysauce og en salat af f.eks. dampede, grønne bønner, fetaost og fintsnittet rødløg.

Fyldt mørbrad

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Quinta Sardonia Sardon:

Quinta Sardonia Sardon er den nye vin af Quinta Sardonia, som blev produceret for første gang i årgangen 2014. Den er lavet primært på Tempranillo, og en smule Cabernet Saubignon, Garnacha og Malbec. Selve vinstokkene er over 35 år gamle, faktisk er nogle af vinstokkene over 100 år gammel. En super lækker vin, til en super lækker mørbrad.

Læs mere om vinen og køb den her

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier