Furikake

Furikake
Sidst ændret:
Mandag den 27. januar, 2020 - 08:31
Beskrivelse

Mit bud på den lækre japanske krydderiblanding: furikake.

Vi elsker asiatisk mad hjemme hos os og denne blanding er god til forskellige retter, som f.eks. min shio ramen og generelle ris-retter.

Furikake

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Hviletid
5 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
3 dl Olie (jordnøddeolie)
  Nori tang (3 ark)
1⁄2 dl Bonitoflager (katsuobushi)
1 dl Sesamfrø (ristede - både sorte og hvide hvis muligt)
2 tsk Salt (gerne en god kvalitet)
Vejledning

Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.

Varm jordnøddeolien op til 150 grader i en tykbundet pande/gryde og friter løgene deri i et par minutter. De skal blive sprøde og tage lidt farve.

Tag dem op af olien og lad dem afkøle på fedtsugende papir - f.eks. et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Blend tang, bonitoflagerne, salt og halvdelen af sesamfrøene. Brug enten en blender, minihakker eller krydderimølle til det.

Kom de afkølede løg i blenderen og blend dem kortvarig. De skal ikke blendes fint.

Tilsæt til sidst den sidste halvdel af sesamfrøene og blandingen er klar.

Furikake

Furikake

Noter

Opbevar blandingen i et skruelågsglas.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier