Fuldkornsburgerboller

Fuldkornsburgerboller

2 t
15 min
18  stk.
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
✅Burgeren🍔har været populær i mange år, og seneste par år har den taget et spring mod nye højder og er blevet sådan lidt gourmet.✅I den forbindelse er brioche blevet det mest populære valg af brød.
Om opskriften
Beskrivelse

Burgeren har været populær i mange år, og seneste par år har den taget et spring mod nye højder og er blevet sådan lidt gourmet. I den forbindelse er brioche blevet det mest populære valg af brød.

De her burgerboller er ikke helt brioche, men afviger mest pga. mængderne af mælk, æg og smør. Det betyder, at de er lettere i det og minder mere om en klassisk burgerbolle. Hvis du vil, kan du jo prøve at eksperimentere lidt selv: justér forholdet mellem vand og mælk. Brug evt. kun mælk (sødmælk selvfølgelig). Tilføj et ekstra æg eller to. Prøv med dobbelt så meget smør. Det er op til dig.

Jeg synes personligt, at briocheboller let kan komme til at overtage (ikke de pseudoboller de kalder brioche i butikkerne, men rigtige brioche), så jeg har skåret lidt ned. Måsker skruer jeg lidt på opskriften selv, næste gang jeg bager. God fornøjelse.

Ingredienser
200 g Sødmælk (5 grader celsius)
200 g Vand (15-20 grader celsius)
15 g Gær
3 Æg
200 g Fuldkornshvedemel
45 g Sukker
20 g Salt
550 g Hvedemel
80 g Smør
Vejledning

1.    Hæld vand og mælk i røreskålen, tilsæt gær og rør det ud i vandet.

2.    Pisk æggene med en gaffel og hæld dem i. 

3.    Bland fuldkornsmel, sukker og salt og hæld det i.

4.    Tilsæt hvedemelet og rør med dejkrogen cirka 5 minutter ved middel-lav hastighed.

5.    Skru op på middel hastighed og tilsæt en lille klump smør ad gangen  til det hele er kommet i – jeg niver det af blokken med fingrene, så bliver det tilpas blødt til at det kan æltes ind i dejen.

6.    Skru lidt op for hastigheden og ælt til dejen slipper skålens bund og sider.

7.    Læg et klæde over dejen og lad den hvile 30 minutter. 

8.    Del dejen i 15-18 lige store dele (87 gram eller 77 gram).

9.    Spænd dejstykkerne op og tril dem runde – hvis du vil have en lidt fladere burgerbolle trykker du dem flade ovenpå.

10.    Læg bollerne på en bageplade med 2-3 cm mellemrum og lad dem hæve under et klæde til de lige når hinanden.

11.    Bag dem i ovnen ved 185 grader celsius varmluft i cirka 15 minutter – hvis du vil have sesamfrø på, pensler du med æg og drysser frøene på, inden du sætter dem i ovnen. 

12.    Tag dem ud og lad dem køle af på en rist.

13.    Lav en burger.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier