Fuldkornsbrød

Fuldkornsbrød

2 t, 40 min
25 min
1  Brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Et klassisk fuldkornsbrød, der er let at bage og kan anvendes til det meste.🤤

Brødet er godt pĂĄ morgenbordet, i madpakken og til en kop te eller kaffe.✅🍞 Det kan desuden anvendes som madbrød, hvor det passer godt til f.eks. supper og gryderetter. 

Brødet egner sig godt til frysning. I så fald er det bedst kun at bage det, til det er knap færdigt, for derefter at lade det afkøle. Frys brødet ned og bag det helt færdigt i ovnen direkte fra frost.

Om opskriften
Beskrivelse

Et klassisk fuldkornsbrød, der er let at bage og kan anvendes til det meste.

Brødet er godt på morgenbordet, i madpakken og til en kop te eller kaffe. Det kan desuden anvendes som madbrød, hvor det passer godt til f.eks. supper og gryderetter. 

Brødet egner sig godt til frysning. I så fald er det bedst kun at bage det, til det er knap færdigt, for derefter at lade det afkøle. Frys brødet ned og bag det helt færdigt i ovnen direkte fra frost.

Ingredienser
25 g Gær
4 dl Vand (lunkent)
1 dl Ymer (eller A38)
1 spsk Salt
1 spsk Sukker
3 spsk Olie
100 g Fuldkornshvedemel
500 g Hvedemel (evt. lidt mere)
Vejledning

Smuldr gæren i et dejfad eller en stor røreskål.

Tilsæt lunkent vand, ymer/A38, salt og sukker og rør gæren ud i blandingen.

Kom olie og fuldkornsmel i gærvæsken og rør ingredienserne godt sammen.

Herefter tilsættes cirka halvdelen af hvedemelet, og alt blandes grundigt sammen.

Tilsæt den resterende hvedemel, til dejen har en passende konsistens.

Ælt grundigt, til du har en smidig og elastisk dej. 

Læg et fugtigt viskestykke eller en badehætte over skålen, og stil dejen et lunt sted.

Lad dejen hæve i cirka 1 1/2 time.

Tag dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den let igennem.

Form til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir.

Lad brødet efterhæve i cirka 30 minutter.

Bag brødet i 10 minutter ved 225 grader varmluft.

Skru herefter ned til 200 grader varmluft og bag brødet i endnu 10-15 minutter.

Tjek, om brødet er færdigbagt, ved at banke på dets bund. Lyder det hult, er det færdigt.

Afkøl brødet på en bagerist.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier