Saftig og lækker friturestegt kyllingeoverlår, kyllingeunderlår og kyllingelår/wings med rasp efter sprængning på 2 døgn.
Opskrift på friturestegt kylling
Antal: Portioner
Friturestegt kylling
Saftig og lækker friturestegt kyllingeoverlår, kyllingeunderlår og kyllingelår/wings med rasp efter sprængning på 2 døgn.
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling
- 1 stk. Æg
- 100 gram Rasp Kan også være panko eller hvedemel
- 50 gram Salt
- 25 gram Sukker
- Krydderier Laurbærblade, peberkorn, hvid peber, salt, caynnepeber, løgpulver og hvidløgspulver
Sådan gør du
Friturestegt kylling
- Vi har valgt at dele lårene i to stykker: Kyllingeoverlår og kyllingeunderlår.
- Da en del af kyllingen er blevet brugt til andre opskrifter, har vi valgt kun at friturestege overlårene, underlårene og vingerne.
- For at sikre en saftig kylling, sprænger vi dem i 2 døgn.
- En sprængning foregår ved at opkoge 50 gram salt, 25 gram sukker, et par laurbærblade og hele peberkorn. Lad blandingen køle ned og læg kødet i vandet i 1-2 døgn.
- Skyl væsken af kyllingen kort under en vandhane og lad det tørre i et kvarters tid.
- Tænd herefter din frituregryde til 190 grader eller begynd med at varme din olie op i din wok/gryde/sautepande.
- Tag en lille tallerken og slå et æg ud i den og pisk det godt rund.
- Tag en stor tallerken og drys mel/panko/rasp ud sammen med krydderierne cayenne- og hvid peber, hvidløgs- og løgpulver samt salt.
- Vend kødet i ægget og derefter i den paneringsblandingen.
- Lad kødet tørre i 10-15 minutter oven på et viskestykke, så det er så "tørt" som overhoved mulig inden det kommer i olien.
- Tilbered kødet i 10-12 minutter og server straks.
Noter
https://www.youtube.com/watch?v=moWE_Vmvtkw&t