x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Friturestegt kylling

PER ASMUSSEN | 6. januar 2018

Friturestegt kylling

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 day 16 timer
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 1 stk. Æg
  • 100 gram Rasp Kan også være panko eller hvedemel
  • 50 gram Salt
  • 25 gram Sukker
  • Krydderier Laurbærblade, peberkorn, hvid peber, salt, caynnepeber, løgpulver og hvidløgspulver

Sådan gør du

  • Parter hele kyllingen. Det er vigtigt at du beholder skindet på bryststykkerne til denne opskrift. I nedenstående video kan du blive inspireret af hvordan man gør det.

    Friturestegt kylling

    Vi har valgt at dele lårene i to stykker: Kyllingeoverlår og kyllingeunderlår. 
    Da en del af kyllingen er blevet brugt til andre opskrifter, har vi valgt kun at friturestege overlårene, underlårene og vingerne.
    For at sikre en saftig kylling, sprænger vi dem i 2 døgn.
    En sprængning foregår ved at opkoge 50 gram salt, 25 gram sukker, et par laurbærblade og hele peberkorn. Lad blandingen køle ned og læg kødet i vandet i 1-2 døgn. 
    Skyl væsken af kyllingen kort under en vandhane og lad det tørre i et kvarters tid. 
    Friturestegt kylling
    Tænd herefter din frituregryde til 190 grader eller begynd med at varme din olie op i din wok/gryde/sautepande.
    Tag en lille tallerken og slå et æg ud i den og pisk det godt rund.
    Tag en stor tallerken og drys mel/panko/rasp ud sammen med krydderierne cayenne- og hvid peber, hvidløgs- og løgpulver samt salt. 
    Vend kødet i ægget og derefter i den paneringsblandingen. Lad kødet tørre i 10-15 minutter oven på et viskestykke, så det er så "tørt" som overhoved mulig inden det kommer i olien.

    Tilbered kødet i 10-12 minutter og server straks.
    Friturestegt kylling
    Friturestegt

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.