ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Friturestegt kylling

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

6. januar 2018
Saftig og lækker friturestegt kyllingeoverlår, kyllingeunderlår og kyllingelår/wings med rasp efter sprængning på 2 døgn.

Opskrift på friturestegt kylling


Antal: 2 Portioner

Friturestegt kylling

Saftig og lækker friturestegt kyllingeoverlår, kyllingeunderlår og kyllingelår/wings med rasp efter sprængning på 2 døgn.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 day 16 timer
Tilb. tid: 12 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 1 stk. Æg
  • 100 gram Rasp Kan også være panko eller hvedemel
  • 50 gram Salt
  • 25 gram Sukker
  • Krydderier Laurbærblade, peberkorn, hvid peber, salt, caynnepeber, løgpulver og hvidløgspulver

Sådan gør du

  • Parter hele kyllingen. Det er vigtigt at du beholder skindet på bryststykkerne til denne opskrift. I nedenstående video kan du blive inspireret af hvordan man gør det.

Friturestegt kylling

  • Vi har valgt at dele lårene i to stykker: Kyllingeoverlår og kyllingeunderlår. 
  • Da en del af kyllingen er blevet brugt til andre opskrifter, har vi valgt kun at friturestege overlårene, underlårene og vingerne.
  • For at sikre en saftig kylling, sprænger vi dem i 2 døgn.
  • En sprængning foregår ved at opkoge 50 gram salt, 25 gram sukker, et par laurbærblade og hele peberkorn. Lad blandingen køle ned og læg kødet i vandet i 1-2 døgn. 
  • Skyl væsken af kyllingen kort under en vandhane og lad det tørre i et kvarters tid. 
  • Tænd herefter din frituregryde til 190 grader eller begynd med at varme din olie op i din wok/gryde/sautepande.
  • Tag en lille tallerken og slå et æg ud i den og pisk det godt rund.
  • Tag en stor tallerken og drys mel/panko/rasp ud sammen med krydderierne cayenne- og hvid peber, hvidløgs- og løgpulver samt salt. 
  • Vend kødet i ægget og derefter i den paneringsblandingen.
  • Lad kødet tørre i 10-15 minutter oven på et viskestykke, så det er så "tørt" som overhoved mulig inden det kommer i olien.
  • Tilbered kødet i 10-12 minutter og server straks.

Noter

https://www.youtube.com/watch?v=moWE_Vmvtkw&t