ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Friturestegt kylling

PER ASMUSSEN | 6. januar 2018
Saftig og lækker friturestegt kyllingeoverlår, kyllingeunderlår og kyllingelår/wings med rasp efter sprængning på 2 døgn.

Friturestegt kylling

Saftig og lækker friturestegt kyllingeoverlår, kyllingeunderlår og kyllingelår/wings med rasp efter sprængning på 2 døgn.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 day 16 timer
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 1 stk. Æg
  • 100 gram Rasp Kan også være panko eller hvedemel
  • 50 gram Salt
  • 25 gram Sukker
  • Krydderier Laurbærblade, peberkorn, hvid peber, salt, caynnepeber, løgpulver og hvidløgspulver

Sådan gør du

  • Parter hele kyllingen. Det er vigtigt at du beholder skindet på bryststykkerne til denne opskrift. I nedenstående video kan du blive inspireret af hvordan man gør det.

Friturestegt kylling

  • Vi har valgt at dele lårene i to stykker: Kyllingeoverlår og kyllingeunderlår. 
  • Da en del af kyllingen er blevet brugt til andre opskrifter, har vi valgt kun at friturestege overlårene, underlårene og vingerne.
  • For at sikre en saftig kylling, sprænger vi dem i 2 døgn.
  • En sprængning foregår ved at opkoge 50 gram salt, 25 gram sukker, et par laurbærblade og hele peberkorn. Lad blandingen køle ned og læg kødet i vandet i 1-2 døgn. 
  • Skyl væsken af kyllingen kort under en vandhane og lad det tørre i et kvarters tid. 
  • Tænd herefter din frituregryde til 190 grader eller begynd med at varme din olie op i din wok/gryde/sautepande.
  • Tag en lille tallerken og slå et æg ud i den og pisk det godt rund.
  • Tag en stor tallerken og drys mel/panko/rasp ud sammen med krydderierne cayenne- og hvid peber, hvidløgs- og løgpulver samt salt. 
  • Vend kødet i ægget og derefter i den paneringsblandingen.
  • Lad kødet tørre i 10-15 minutter oven på et viskestykke, så det er så "tørt" som overhoved mulig inden det kommer i olien.
  • Tilbered kødet i 10-12 minutter og server straks.

Noter

https://www.youtube.com/watch?v=moWE_Vmvtkw&t

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.