Friteret æggeblomme

Friteret æggeblomme

1 t, 10 min
2 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Æggeblommer er noget af de mest cremede, fede og lækre man kan opstøve af råvarer. Ved hjælp af sous vide/vandbad teknikken tilbereder vi det, så det er blødt og cremet inden i, men samtidig hårdt nok på ydersiden til at det kan paneres og friteres.
Om opskriften
Beskrivelse

Æggeblommer er noget af de mest cremede, fede og lækre man kan opstøve af råvarer. Ved hjælp af sous vide/vandbad teknikken tilbereder vi det, så det er blødt og cremet inden i, men samtidig hårdt nok på ydersiden til at det kan paneres og friteres.

Ingredienser
4 Æg
2 spsk Rasp (Kan erstattes af Panko)
2 spsk Hvedemel
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Tilbered de 4 æg i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. 

Sous vide æg

Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.

Del det sidste æg i hhv. hviden og blommen. Hviden skal du ikke bruge, men den kan du bruge en anden dag til f.eks. marengs.

Bland salt og peber i melet og læg det på en lille tallerken. Det samme gør du ved raspen og blommen.

 
Slå æggenes skal forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand.

Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æggeblomme og derefter i raspen.

Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde til de er gyldne (max. 2 minutter). 

Friteret æggeblomme

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier