ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Friteret æggeblomme

PER ASMUSSEN | 25. april 2018

Æggeblommer er noget af de mest cremede, fede og lækre man kan opstøve af råvarer. Ved hjælp af sous vide/vandbad teknikken tilbereder vi det, så det er blødt og cremet inden i, men samtidig hårdt nok på ydersiden til at det kan paneres og friteres.


Antal: 2 Portioner

Friteret æggeblomme

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 2 spsk. Rasp Kan erstattes af Panko
  • 2 spsk. Hvedemel
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Tilbered de 4 æg i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. 
    Sous vide æg
    Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.
    Del det sidste æg i hhv. hviden og blommen. Hviden skal du ikke bruge, men den kan du bruge en anden dag til f.eks. marengs.
    Bland salt og peber i melet og læg det på en lille tallerken. Det samme gør du ved raspen og blommen.
     
    Slå æggenes skal forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand.
    Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æggeblomme og derefter i raspen.
    Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde til de er gyldne (max. 2 minutter). 
    Friteret æggeblomme

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.