Frikadeller med timian

Frikadeller med timian

40 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

Vi giver dig en lækker opskrift på frikadeller med timian der er stegt i masser af smør.👌

Om opskriften
Beskrivelse

Vi giver dig en lækker opskrift på frikadeller med timian der er stegt i masser af smør.

Ingredienser
500 g Hakket kalv og flæsk
2 Æg
12 g Groft salt
1 dl Sødmælk
1 Løg
5 cl Vand (Med brus (danskvand))
2 spsk Rasp
1 spsk Hvedemel
1 knsp Allehånde
1 spsk Timian
  Peber (Friskkværnet peber efter smag)
100 g Smør (Til stegningen)
Vejledning

Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med farsen i en stor skål.

Lad farsen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.

Smelt smørret i en stor tykbundet pande ved middelhøj varme og form frikadellerne med en ske mens de løbende lægges på panden.

Steg dem i cirka 10 minutter på hver side og de er klar til servering.

Noter

Server med kartoffelsalat og en skive rugbrød hvis det er til en frokost. 

Server med hvide kartofler og en god sovs lavet på pandefedtet hvis det er til aftensmad.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier