ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Frikadeller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 22. maj 2018
Vi giver dig vores bud på en meget simpel opskrift på frikadeller med få ingredienser samt tips til hvordan du sikrer at du rammer plet næste gang du står og skal lave denne klassiker selv

Vi giver dig vores bud på en meget simpel opskrift på frikadeller med få ingredienser samt tips til hvordan du sikrer at du rammer plet næste gang du står og skal lave denne klassiker selv

Den danske klassiker frikadeller. Vores er lavet af 100 % svinekød og den skal røres i god tid, så farsen får lov til at trække de gode smage.

Antal: 4 Portioner

Frikadeller

Vi giver dig vores bud på en meget simpel opskrift på frikadeller med få ingredienser samt tips til hvordan du sikrer at du rammer plet næste gang du står og skal lave denne klassiker selv
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 1 stk. Løg Revet
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber
  • 30 gram Smør Til stegning

Sådan gør du

  • Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål.
    Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med kødet.
    Rør det godt sammen og lad farsen trække i køleskabet i minimum 15 minutter, dog gerne længere tid.
    Sørg for at farsen har stuetemperatur når frikadellerne skal steges. Det gør at de bliver stegt frem for kogt.
    Smelt smørret ved middelhøj varme i en stor pande og lad det bruse op inden farsen kommer på panden.
    form frikadellerne med en spiseske (eller teske) direkte ned på panden.
    Steg dem i cirka 4-6 minutter (afhængig af de er formet med en teske eller eller spiseske) og de er nu klar til servering.

Noter

Hvis du er i tvivl om din fars smager som den skal, kan du altid stege et meget lille stykke på panden først og smage den til hvis den ikke er som den skal være.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.