Frikadeller

Frikadeller

15 min
20 min
25  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Lune, saftige og super nemme frikadeller. ✅Dunser, deller, frække deller eller kødboller - kært barn har mange navne. ✅Om du foretrækker dine med eller uden løg, med eller uden rasp, med eller uden kød - eller
Om opskriften
Beskrivelse

Lune, saftige og super nemme frikadeller.

Dunser, deller, frække deller eller kødboller - kært barn har mange navne.

Om du foretrækker dine med eller uden løg, med eller uden rasp, med eller uden kød - eller noget helt fjerde - så er lune dunser noget, der får de fleste danskeres hjerter til at banke ekstrahurtigt.

Disse er helt klassiske og lavet på svinefars. Og så er de bare gode og utroligt nemme at lave!


GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.

Ingredienser
900 g svinefars
2 spsk Groft salt
2 Løg (Revet)
2 spsk Hvedemel
1 tsk Friskkværnet peber
2 Æg
Vejledning

Find din røremaskine frem.

Kom fars og salt i røreskålen.

Kør maskinen i 5-7 minutter til massen er godt rørt sammen.

Riv løget.

Tilføj løg, hvedemel, peber og æg til farsen.

Lad maskinen røre i yderligere 5 minutter.

Lad farsen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.

Tænd for komfuret på lidt over middelvarme (jeg tændte vores på 9-10, og vores komfur går fra 1-14).

Mine frikadeller fik cirka 4 minutter på hver side.

Hold evt. de færdigstegte deller lune i et ildfast fad i ovnen ved 100 grader almindelig over- og undervarme.

Servér for eksempel med kartofler, persillesovs og dampet grønt .

Frikadeller

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier