Vi giver dig vores bud på en meget simpel opskrift på frikadeller med få ingredienser samt tips til hvordan du sikrer at du rammer plet næste gang du står og skal lave denne klassiker selv
Vi giver dig vores bud på en meget simpel opskrift på frikadeller med få ingredienser samt tips til hvordan du sikrer at du rammer plet næste gang du står og skal lave denne klassiker selv
Den danske klassiker frikadeller. Vores er lavet af 100 % svinekød og den skal røres i god tid, så farsen får lov til at trække de gode smage.Antal: Portioner
Frikadeller
Vi giver dig vores bud på en meget simpel opskrift på frikadeller med få ingredienser samt tips til hvordan du sikrer at du rammer plet næste gang du står og skal lave denne klassiker selv
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 500 gram Hakket svinekød
- 1 stk. Løg Revet
- 1 stk. Æg
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Peber
- 30 gram Smør Til stegning
Sådan gør du
- Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål. Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med kødet. Rør det godt sammen og lad farsen trække i køleskabet i minimum 15 minutter, dog gerne længere tid. Sørg for at farsen har stuetemperatur når frikadellerne skal steges. Det gør at de bliver stegt frem for kogt. Smelt smørret ved middelhøj varme i en stor pande og lad det bruse op inden farsen kommer på panden. form frikadellerne med en spiseske (eller teske) direkte ned på panden. Steg dem i cirka 4-6 minutter (afhængig af de er formet med en teske eller eller spiseske) og de er nu klar til servering.
Noter
Hvis du er i tvivl om din fars smager som den skal, kan du altid stege et meget lille stykke på panden først og smage den til hvis den ikke er som den skal være.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.