Fried Chicken med Polenta Fritter

Fried Chicken med Polenta Fritter

24 t
30 min
3  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Denne opskrift er en "sundere" udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne opskrift er en "sundere" udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.

Kødet er sprængt i en salt/sukkelage samt i kærnemælk inden de er paneret i hjemmelavet, groft rasp og tilberedt i ovnen.

Retten serveres med Pommes Polenta (Pommes Frites lavet af Polentagrød), Coleslaw og en dressing.

Ingredienser
1 Hel Kylling
2 l Vand
100 g Salt
80 g Sukker
  Krydderier ((Peberkorn og laurbærblade))
  Rasp
1⁄2 l Kærnemælk
  Krydderier ((Salt, peber, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og flagechili))
3 spsk Olie ((Smagsneutral))
100 g Polenta
5 dl Vand
40 g Smør
25 g Parmesan (Revet)
2 spsk Olie
  Krydderier (Salt, peber og frisk timian)
Vejledning

Fried Chicken

Sprængning

Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Når sukkeret/saltet er opløst, skal lagen køles ned. 

Parter kyllingen i hhv. over- og underlår samt wings og kyllingebryster med skind. Kyllingebrysterne bruger vi til andre opskrifter, så de skal ikke sprænges, med mindre at du ønsker at lave mad til 4 personer i stedet for 2.

Når lagen er kold lægges kyllingen i den og lad det stå natten over.

Fried Chicken

 

Kærnemælkssprængning

Tag kyllingen op af salt/sukkerlagen og skyl kødet kort, så alle resterne af peber, laurbær og blandingen er væk.

Fried Chicken

Tør kødet af og læg det i en ny skål i kærnemælk. Giv det minimum 2 timer i kærnemælken.

Kærnemælkssprængning

Stegning af kyllingen

Bland krydderierne sammen med raspen og bland det sammen i en stor frysepose. Tag kyllingen op af skålen med kærnemælk og lad dem dryppe en smule af. Læg kyllingestykkerne i posen og ryst det godt rundt, så rasp/krydderiblandingen sætter sig på kyllingen.

Læg de panerede kyllingestykker i bunden af et ildfast fad og hæld olien i bunden af fadet.

Fried Chicken

Tilbered kyllingen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Kødet er klar til servering.

 

Polenta Fritter

Vi har kogt polentaen efter pakkens anvisninger og kølet det ned i en firkantet bøtte. Alternativt kan du se denne opskrift på polentamosen.

Når polentaen er hældt i en bøtte, skal det sættes i køleskabet og køles ned. Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det. 

Når de er kølet af skal de skæres i pommes frites størrelser.

Polenta Fritter

Vend dem i olie med salt og peber.

Pommes Polenta

Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir og bag dem i 25-35 minutter ved 225 grader varmluft.

Pommes Polenta

Drys friske timianblade og salt/parmesan henover og server straks. 

Pommes Polenta

Server retten med coleslaw (se opskrifter i bunden af siden) samt dressing eller en hjemmerørt mayonnaise.

Fried Chicken med Polenta Fritter

Noter

Kyllingen kan selvfølgelig komme i frituregryden i 5-7 minutter i stedet for. 

Vi brugte denne grove rasp.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier