Fried Chicken med Polenta Fritter

Fried Chicken med Polenta Fritter
Underrubrik
Serveret med Coleslaw og dressing
Sidst ændret:
Tirsdag den 30. marts, 2021 - 15:22
Beskrivelse

Denne opskrift er en "sundere" udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.

Kødet er sprængt i en salt/sukkelage samt i kærnemælk inden de er paneret i hjemmelavet, groft rasp og tilberedt i ovnen.

Retten serveres med Pommes Polenta (Pommes Frites lavet af Polentagrød), Coleslaw og en dressing.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
24 timer, 30 minutter
Ingredienser
2 l Vand
100 g Salt
80 g Sukker
  Krydderier ((Peberkorn og laurbærblade))
  Rasp
1⁄2 l Kærnemælk
  Krydderier ((Salt, peber, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og flagechili))
3 spsk Olie ((Smagsneutral))
100 g Polenta
5 dl Vand
40 g Smør
25 g Parmesan (Revet)
2 spsk Olie
  Krydderier (Salt, peber og frisk timian)
Vejledning

Fried Chicken

Sprængning

Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Når sukkeret/saltet er opløst, skal lagen køles ned. 

Parter kyllingen i hhv. over- og underlår samt wings og kyllingebryster med skind. Kyllingebrysterne bruger vi til andre opskrifter, så de skal ikke sprænges, med mindre at du ønsker at lave mad til 4 personer i stedet for 2.

Når lagen er kold lægges kyllingen i den og lad det stå natten over.

Fried Chicken

 

Kærnemælkssprængning

Tag kyllingen op af salt/sukkerlagen og skyl kødet kort, så alle resterne af peber, laurbær og blandingen er væk.

Fried Chicken

Tør kødet af og læg det i en ny skål i kærnemælk. Giv det minimum 2 timer i kærnemælken.

Kærnemælkssprængning

Stegning af kyllingen

Bland krydderierne sammen med raspen og bland det sammen i en stor frysepose. Tag kyllingen op af skålen med kærnemælk og lad dem dryppe en smule af. Læg kyllingestykkerne i posen og ryst det godt rundt, så rasp/krydderiblandingen sætter sig på kyllingen.

Læg de panerede kyllingestykker i bunden af et ildfast fad og hæld olien i bunden af fadet.

Fried Chicken

Tilbered kyllingen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Kødet er klar til servering.

 

Polenta Fritter

Vi har kogt polentaen efter pakkens anvisninger og kølet det ned i en firkantet bøtte. Alternativt kan du se denne opskrift på polentamosen.

Når polentaen er hældt i en bøtte, skal det sættes i køleskabet og køles ned. Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det. 

Når de er kølet af skal de skæres i pommes frites størrelser.

Polenta Fritter

Vend dem i olie med salt og peber.

Pommes Polenta

Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir og bag dem i 25-35 minutter ved 225 grader varmluft.

Pommes Polenta

Drys friske timianblade og salt/parmesan henover og server straks. 

Pommes Polenta

Server retten med coleslaw (se opskrifter i bunden af siden) samt dressing eller en hjemmerørt mayonnaise.

Fried Chicken med Polenta Fritter

Noter

Kyllingen kan selvfølgelig komme i frituregryden i 5-7 minutter i stedet for. 

Vi brugte denne grove rasp.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier