Fried chicken burger

Fried chicken burger

30 min
3 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger: Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne opskrift er på en hjemmelavet luksusburger:

Fried chicken burger med brioche bolle, løgringe, mayodressing, syltede rødløg og spidskål.


Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:

I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.


Ingredienser
200 g Hakket Kylling
3 Løg
2 Æg
  Krydderier (Salt og peber)
2 dl Hvedemel
2 dl Panko (Rasp kan også bruges)
100 g Spidskål (Hvidkål, rødkål, spinat eller salat kan også bruges)
  Syltede rødløg (Efter smag)
2 Boller (Gerne brioche burgerbolle)
4 spsk Mayonnaise (Hjemmerørt eller f.eks. Miracel Whip)
Vejledning

Denne opskrift er vores bud på den vildeste luksusburger med paneret kylling, der frituresteges.

Retten serveres med panerede og friturestegte løgringe, spidskål, syltede rødløg og brioche burgerbolle.

Du kan sagtens erstatte brioche burgerbollen af en købe-burgerbolle eller en almindelig burgerbolle.

Opskrifterne er i bunden af artiklen, de bliver ikke præsenteret her.

 

Løgringe

Skær løgene i ringe og kom i en skål med isvand. Stumperne i enden som du ikke kan få til fine ringe, bruger vi i kyllingefarsen.

Løgringe

Hak spidskålet i mindre stykker og læg og det i skålen med isvand.

Lad det stå i køleskabet i en lille halv time.

Lav 3 tallerkender, én med melet, én med halvandet æg og én med panko, salt og peber.

Afdryp dem, tør dem ad og vend dem i hvedemel, derefter æg og derefter panko.

Steg dem sprøde i en frituregryde/pande i 2-3 minutter.

Tag dem op og afdryp dem på køkkenrulle/fedtsugende papir, før de serveres.

Server straks.

Friteret løgring

 

Friteret kylling/fried chicken

Bland det hakkede kyllingekød med et 1/2 æg, salt, peber og 1 tsk. mel. 

Lad det trække i et kvarter på køl og tag det ud og form det til 2 bøffer. De skal være så flade som overhoved mulig. Sæt dem tilbage i køleskabet og lad dem trække 10 minutter mere (har du en fryser med plads, så læg dem i fryseren).

Tag bøfferne ud af køleskabet og vend dem i mel, æg og panko (med salt og peber).

Frituresteg dem ved 180 grader i 4 minutter og placer dem på fedtsugende papir.

De er klar til servering straks.

 

Servering

Smør over- og underbollen med mayo og læg kyllingebøffen på underbollen. Fyld på med løgringe henover.

Fried chicken burger

Fyld overbollen med spidskål og syltet rødløg og server straks.

Noter

Opskrift på brioche burgerbolle.

Opskrift på almindelig burgerbolle.

Opskrifter på syltede rødløg i skiver og syltede rødløg i både.

Pankoen kan erstattes af rasp.

Typisk får man kyllingefars i pakker a' 400 gram. Du kan med fordel lave en fars af al kødet og form det til 4 bøffer. Hvis I kun er to om at spise, så frys de ned og næste gang du har lyst til fast-food, kan du tage dem direkte op af fryseren og panere dem inden de får en tur i frituregryden.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier

Kommentarer

Super, Per, men for os dødelige hvad er forholdene så ift. “Tag bøfferne ud af køleskabet og vend dem i mel, æg og panko (med salt og peber)“? Det må sgu kunne gøres mere specifikt. *Smiler frækt*

lør, 22/08/2020 - 19:56 Permalink