Fredsfisk med tartarsauce

Fredsfisk med tartarsauce

15 min
5 min
4  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på en lækker fredsfisk der serveres på en skive rugbrød sammen med sauce tartar.

Krigsfisk er en ret, der opstod under 2. verdenskrig. Da det var farligt at fiske pga. havminerne, fandt man på et alternativ: Pastinakker vendt med æg og rasp.

Efterfølgende er der kommet mange veganske udgaver af retten, som mange så kalder 'fredsfisk'. Man laver det typisk med pastinakker, men jeg foretrækker at lave det med knoldselleri. Det har en dybere smag og en form, der er nemmere at arbejde med. Men det bestemmer man helt selv.

De kan serveres med rugbrød eller kartofler, med tartarsauce eller remoulade eller for den sags skyld persillesauce. Jeg er ikke veganer, så for mig er det ikke et alternativ til fisk - jeg synes bare, det smager vildt godt! Hvis man vil spise vegansk, men gerne vil have lidt mere hav- eller fiskesmag, så kan man f.eks. blande tang i raspen eller dejen. Min mayo er heller ikke vegansk, men hvis du er veganer, kan du prøve min veganske mayo-opskrift til saucen.

Opskriften giver cirka 10 "fisk".

God fornøjelse

Ingredienser
Fredsfisk
1⁄2 Knoldselleri
  Olivenolie
150 g Mel
200 g Vand
1 tsk Paprika
1 tsk Løgpulver
1⁄2 tsk Salt
1 tsk Dijonsennep
  Rasp
50 g Smør
Tartarsauce
1 Æg
1 tsk Dijonsennep
1⁄2 Citron (kun skallen)
1 spsk Citronsaft
1 spsk Dild (tørret)
2 dl Olie
1 spsk Kapers (hakket)
2 Cornichoner (hakket)
1⁄4 Rødløg (finthakket)
  Salt og peber
Vejledning

Fredsfisk

1. Tænd ovnen på 200 grader celsius. 

2. Skræl knoldsellerien og skær den i 1 cm tykke skiver. 

3. Læg skiverne på en bageplade og pensl på begge sider med olivenolie.

4. Bag sellerien midt i ovnen i 8 minutter.

5. Tag dem ud og lad dem køle af.

6. Bland mel, paprika, løgpulver og salt i en skål.

7. Tilsæt vand og sennep og pisk det sammen til en lind, lidt tyk dej.

8. Varm en pande til middelhøj varme, hæld olie i til det dækker bunden og tilsæt noget af smørret.

9. Dyp selleriskiverne i dejen og vend dem i raspen.

10. Steg selleriskiverne på begge sider og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.

 

Tartarsauce

1. Kom æg, sennep, citron, dild, olie, salt og peber i et stavblenderglas.

2. Stik stavblenderen ned i bunden af glasset og blend til det ligner en mayo.

3. Tilsæt kapers, cornichoner og rødløg og smag til med salt og peber.

 

Server fredsfiskene på en skive rugbrød med saucen og en skive citron.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier