Franskbrød af Ølandshvede

Franskbrød af Ølandshvede

1 t, 25 min
30 min
1  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Hjemmebagt og luftigt franskbrød bagt på Ølandshvede. ✅ Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Brug den her metode og I vil få et lækkert franskbrød der hæver op hver gang.
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmebagt og luftigt franskbrød lavet på ølandshvedemel.

Kender du det med, at et franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Brug denne metode, og du vil få et lækkert franskbrød, der hæver op hver gang.

Ingredienser
1⁄2 pk Gær (Eller 1 spsk. Tørgær)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
5 dl Vand (Lunkent vand)
500 g Ølandshvedemel
Vejledning

Opløs gær, sukker, olie og salt i det lunkne vand. Tilsæt mel lidt af gangen og ælt dejen godt igennem.

Når dejen er smidig og let, uden at klistre til hænder og bord, sættes den til hævning i 30 min. Brug en badehætte over skålen, det giver gode hæveforhold for gæren (hvis du ikke har en badehætte, så brug i stedet et viskestykke eller husholdningsfilm).

Slå dejen sammen på bordet, og flad dejen ud til en stor firkant med fingrene uden at lave huller i dejen. 

Fold hjørnet og venstre side af dejen ind til midten og tryk let på samlingen.

Rul dejen fra toppen og ned, så stramt som muligt, som en roulade.

Er du i tvivl om, hvordan det skal gøres, kan du se det uddybet her.

Placer dejen i din brødform med samlingen i bunden (fór evt. din brødform med bagepapir for at sikre, at brødet slipper efter bagningen). Lad brødet efterhæve i 30 min. under et viskestykke, mens ovnen varmes op til 250 grader varmluft (lad bradepanden være i ovnen, mens den varmes op).

Lav et par snit i brødet og drys det med et godt lag mel, inden det sættes i ovnen. 

Bag brødet først i 10 min. ved 250 grader varmluft (hvilket giver en sprød og lækker skorpe). Skru herefter ned på 200 grader varmluft og bag videre i 20 min.

Tag brødet ud af formen med det samme og fjern bagepapiret. 

Lad evt. brødet køle af inden det skæres - hvis du kan vente så længe! Hovedreglen er, at det skal køle mindst lige så længe, som det har bagt.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier