Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Franskbrød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

1. oktober 2019
Sådan bager du det smukkeste franskbrød med sprød skorpe og blød, saftig krumme! Perfekt til morgenbordet eller brunchbordet.

Opskrift på franskbrød

Efter at have eksperimenteret med surdej i en længere periode (se for eksempel denne opskrift på et supergodt surdejsbrød), fik jeg faktisk lyst til at prøve at lave mit helt almindelige formfranskbrød igen.

Jeg kunne dog ikke HELT slippe surdejsbrødets gode hævning/form, så jeg prøvede at forme og ridse brødet på samme måde her.

Franskbrød

Meget pænt, ikke? Herunder får du opskriften!


Servings: 1 franskbrød

Franskbrød

Sådan bager du det smukkeste franskbrød med sprød skorpe og blød, saftig krumme! Perfekt til morgenbordet eller brunchbordet.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

  • 25 gram Gær eller 1 spsk. tørgær
  • 14 gram Sukker
  • 19 gram Groft salt
  • 27 gram Olie smagsneutral
  • 700 gram Hvedemel
  • 0.5 liter Vand

Instructions

  • Kom gær, sukker, salt, olie og vand i en røreskål.
  • Rør det sammen på en røremaskine eller ved håndkraft.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt undervejs, indtil dejen er blevet smidig og glat.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Form nu dejen indover sig selv: Gør det i alt fem gange, indtil brødet er stramt.
  • Klem dejen sammen ved samlingen.
  • Læg brødet med samlingen opad. Sæt nu brødet til hævning i 30 minutter.
  • Sæt dit bagestål i ovnen.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Lad bagestålet varme op med ovnen.
  • Tag nu en spids kniv og læg et 2 - 3 centimeter dybt snit ind i brødet på den lange led. Det er i dette snit, brødet hæver "ud ad", mens det bager, hvilket skaber den flotte form. Læg eventuelt nogle mindre, skrå snit også, som jeg gjorde (se mit brød til sammenligning). Disse små snit skal ikke være særligt dybe.
  • Drys mel ovenpå brødet. Melet sikrer, at skorpen bliver lækkert sprød uden at blive brændt.
  • Sæt forsigtigt brødet i den nu opvarmede ovn.
  • Bag først brødet i 10 minutter.
  • Skru herefter ned på 200 grader varmluft og bag brødet i yderligere 20 minutter.
  • Tag herefter det færdigbagte brød ud af ovnen og sæt det til afkøling på en bagerist, inden det skæres i skiver