Franskbrød

Franskbrød

1 t, 15 min
30 min
1  franskbrød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Der er ikke noget så godt, som et lækkert, hjemmebagt og ikke mindst velsmagende franskbrød. Vi kender alle duften af det velkendte brød, der er blødt og luftigt i midten og sprødt på ydersiden.
Om opskriften
Beskrivelse

Der er ikke noget så godt, som et lækkert, hjemmebagt og ikke mindst velsmagende franskbrød. Vi kender alle duften af det velkendte brød, der er blødt og luftigt i midten og sprødt på ydersiden.

Der findes ikke en sæson, dag i ugen eller sågar tid på dagen, hvor man ikke lige kan klemme en skive franskbrød ned med dejlig, salt smør på. Det er noget af det, vi danskere er gode til - at samle os om en hyggelig stund, hvor vi får en bid brød og en god kop kaffe.  

Har du været ude for, at dit franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Prøv denne metode, som du kan læse en gennemgang af herunder, og så vil du opleve, at dit franskbrød hæver op - hver gang. 

Jeg har bagt efter denne opskrift i nu 4 år og er stadig imponeret over at den altid sidder lige i skabet.

Franskbrød

Ingredienser
1 spsk Tørgær (Eller 25 gram almindelig gær)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
650 g Hvedemel (Kan sagtens være op til 800 gram afhængig af luftfugtigheden)
5 dl Vand (Lunkent)
Vejledning

Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.

Tilsæt melet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.

Franskbrød

Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.

Franskbrød

Franskbrød

Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.

Franskbrød

Franskbrød

Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.

Franskbrød

Franskbrød

Tjek evt. denne video der viser foldeteknikken:

Franskbrød

 

Læg dejen i en beklædt bageform, med samlingen nedad.

Franskbrød

Lad brødet hæve i 30 minutter.

Franskbrød

Rids brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.

Franskbrød

Bagetid:

Først 10 minutter ved 250 grader varmluft.

Skru herefter ned på 200 grader varmluft og giv det 20 minutter mere.

Kilde

Brødforme kan bl.a. købes hos Bagetid.dk her, COOP Shopping her, eller Hwl.dk her.

Se vores Youtube video på denne lækre opskrift her.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier

Kommentarer