Franskbrød med havregryn

Franskbrød med havregryn

1 t, 20 min
30 min
1  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Et virkelig lækkert franskbrød der hæver præcis, som det skal. ✅

Brødet er bagt med havregryn, det giver ekstra smag til brødet og gør det lidt sundere.

Brug brødet til morgenmad eller brunch, eller spis det som tilbehør til supper.

Om opskriften
Beskrivelse

Et virkelig lækkert franskbrød der hæver præcis, som det skal.

Brødet er bagt med havregryn, det giver ekstra smag til brødet og gør det lidt sundere.

Brug brødet til morgenmad eller brunch, eller spis det som tilbehør til supper.

Ingredienser
25 g Gær
5 dl Vand
1 spsk Sukker
1 spsk Salt (groft)
3 spsk Olie
2 dl Havregryn
2 dl Tipo 00
6 dl Hvedemel (evt. lidt mere eller mindre)
Vejledning

Smuldr gæren i en røreskål eller dejfad.

Tilsæt vand, salt, sukker og olie og pisk med et håndpiskeris, til gæren er helt opløst.

Tilsæt melet lidt ad gangen , indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte eller et viskestykke.

Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.

Fold enderne ind mod midten og tryk folderne sammen.

Rul dejen til en pølse (rul fra toppen og ned).

Læg dejen med sammenføjningen nedad i en bageform beklædt med bagepapir.

Lad brødet hæve i 30 minutter.

Rids brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.

Bages i 10 minutter ved 250 grader varmluft. Skru derefter ned på 200 grader varmluft og giv det 20 minutter mere.

Franskbrød med havregryn

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier