ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Franskbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 17. oktober 2017
Der er ikke noget så godt, som et lækkert, hjemmebagt og ikke mindst velsmagende franskbrød. Vi kender alle duften af det velkendte brød, der er blødt og luftigt i midten og sprødt på ydersiden.
Franskbrød

Der er ikke noget så godt, som et lækkert, hjemmebagt og ikke mindst velsmagende franskbrød. Vi kender alle duften af det velkendte brød, der er blødt og luftigt i midten og sprødt på ydersiden.

Der findes ikke en sæson, dag i ugen eller sågar tid på dagen, hvor man ikke lige kan klemme en skive franskbrød ned med dejlig, salt smør på. Det er noget af det, vi danskere er gode til – at samle os om en hyggelig stund, hvor vi får en bid brød og en god kop kaffe.

Har du været ude for, at dit franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Prøv denne metode, som du kan læse en gennemgang af herunder, og så vil du opleve, at dit franskbrød hæver op – hver gang.

Jeg har bagt efter denne opskrift i nu 4 år og er stadig imponeret over at den altid sidder lige i skabet.

Tjek evt. denne video der viser foldeteknikken:


Franskbrød
Antal: 1 franskbrød

Franskbrød

Der er ikke noget så godt, som et lækkert, hjemmebagt og ikke mindst velsmagende franskbrød. Vi kender alle duften af det velkendte brød, der er blødt og luftigt i midten og sprødt på ydersiden.
4.78 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær Eller 25 gram almindelig gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 650 gram Hvedemel Kan sagtens være op til 800 gram afhængig af luftfugtigheden
  • 5 deciliter Vand Lunkent

Sådan gør du

  • Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.
  • Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.
  • Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.
  • Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.
  • Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.
  • Læg dejen i en beklædt bageform, med samlingen nedad.
  • Lad brødet hæve i 30 minutter.
  • Rids brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.

Bagetid

  • Først 10 minutter ved 250 grader varmluft.
  • Skru herefter ned på 200 grader varmluft og giv det 20 minutter mere.
  • Tag brødet ud af ovnen og ud af formen.
  • Lad det køle af på en bagerist.

Noter

Franskbrød

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Brødforme kan bl.a. købes hos COOP Shopping her, eller Hwl.dk her.

Se vores Youtube video på denne lækre opskrift her.