Fransk kylling i sennepssovs

Fransk kylling i sennepssovs

15 min
1 t
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

En skøn familieret som med masser af smag, saftig og mør kylling og den lækreste sauce.

Du kan vælge at partere en hel kylling, købe over/underlår eller bruge f.eks. kyllingefileter, men så skal du selvfølgelig huske at reducere ovntiden.

Ovnstegte kartofler er lækre til, men retten er let og ligetil med frisk kogt pasta, ris el. f.eks. baguette til at dyppe i saucen er ret originalt og super lækkert.

Ingredienser
  Smør (til bruningen)
1 Hel Kylling
1⁄2 pk Champignon (i skiver)
1 Løg (finthakket)
1 fed Hvidløg (finthakket)
1 dl Hvidvin
2 dl Fløde
2 spsk Estragon (frisk, hakket)
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Grov sennep (Ravigotte)
1⁄2 tsk Sukker
  Salt og peber
  Frisk spinat
Vejledning

Brun kyllingen af i smør og krydre med salt og peber.

Champignon, løg og hvidløg svitses af og hvidvin hældes på.

Kog lidt ind i cirka 3 minutter ved høj varme.

Kom fløden, begge sennep, estragon og sukker ved.

Smag til med salt og peber.

Lad saucen koge til den tykner.

Hæld saucen over kyllingen.

Sæt fadet i ovnen ved 200° i  cirka  50 minutter.

Fordel nu den friske spinat over kyllingen og hold øje med hvornår spinaten “falder sammen” cirka 4 minutter.

Med en ske kan spinaten nu nemt vendes i saucen i mellem kyllingestykkerne.

Giv retten yderligere 5-10 minutter inden den er klar til servering.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier