Fransk Citrontærte med brændt marengs

Fransk Citrontærte med brændt marengs

4 t
8  Personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Denne dejlige franske citrontærte har alt hvad en dessert har brug for: Sprød og lækker bund, syrlig og fyldig creme og fluffy og cremet marengs. Hos os er det et sikkert hit året rundt.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne dejlige franske citrontærte har alt hvad en dessert har brug for: Sprød og lækker bund, syrlig og fyldig creme og fluffy og cremet marengs. Hos os er det et sikkert hit året rundt.

Ingredienser
Mørdej
150 g Smør
1 Æg
100 g Flormelis
300 g Hvedemel
400 g Kikærter (Tørre kikærter)
Citroncreme
2 Æg
100 g Sukker
2 tsk Vaniljesukker
3 Citroner (Sagt og skal)
1 1⁄2 dl Piskefløde
1⁄2 tsk Majsstivelse
Marengs
2 æggehvider
85 g Flormelis
Vejledning

Mørdejstærtebund

Kom hvedemel, smør, flormelis og æg op i en røremaskine (vi bruger en Silvercrest Monsieur Cuisine), og rør det sammen til en fast dej.

Mørdej

Saml dejen det sidste på bordet og læg den på køl i 45 minutter.

Mørdej

Mørdej

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Placere tærtedejen i en non stick tærteform og læg et stykke bagepapir ned over dejen, fyld tærteformen med tørrede kikærter.

Mørdej

Bag tærtebunden i 15 minutter ved 170 grader almindelig ovn. 

Mørdej

Lad tærtebunden køle på en bagerist med kikærterne i.

 

Citroncreme

Kom sukker, vaniljesukker, majsstivelse og revet citronskal op i en skål og pisk det hele godt sammen. Derefter skal der tilsættes citronsaft, piskefløde og æg.

Pisk nu det hele grundigt sammen, så der ikke danner sig klumper.

Brug evt. en elpisker for at sikre at det hele bliver til en homogen masse.

Citroncremen er nu klar til at blive blive hældt over en lækker mørdejstærtebunden og bagt i bunden af ovnen i 35-45 minutter ved 110 grader almindelig ovn, til cremen har sat sig.

Lad tærten køle i minimum 3 timer, inden den befries fra formen (brug med fordel en tærteform med løs bund).

Citroncreme

 

Brændt marengs

Bland æggehviderne med flormelis og pisk det på en røremaskine til er så stift at du kan vende skålen på hovedet og det ikke falder ud.

Det kan sagtens tage 15-20 minutter.

Smør din marengs ud på citrontærten enten med en spatel eller ved hjælp af et tyl. 

Brænd toppen af din marengs med en gasbrænder, så den lige skifter en smule farve.

Kagen kan spises med det samme, men den kan sagtens stå til dagen efter.

Fransk Citrontærte

Fransk Citrontærte

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier