Fransk brød

Fransk brød

24 t
30 min
1  brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Brødet🍞 har en lækker sprød og tyk skorpe og bages med smør i dejen.âś… Det giver en fyldig smag og en god konsistens.👨‍🍳

Fordejen er med til at øge brødets holdbarhed, sĂĄ det holder sig friskt i flere dage. Det egner sig som tilbehør til alle former for simreretter og som tilbehør til f.eks. tapas.

Om opskriften
Beskrivelse

Brødet har en lækkert sprød og tyk skorpe og bages med smør i dejen. Det giver en fyldig smag og en god konsistens.

Fordejen er med til at øge brødets holdbarhed, så det holder sig friskt i flere dage. Det egner sig som tilbehør til alle former for simreretter og som tilbehør til f.eks. tapas.

Ingredienser
1 g Gær
3 dl Vand (koldt)
450 g Hvedemel (eller fransk hvedemel type 55)
  Olie (smagsneutral, til pensling)
5 g Gær
1 dl Vand (koldt)
100 g Tipo 00
100 g Fuldkornshvedemel
30 g Smør (blødt)
10 g Salt
Vejledning

Dag 1 - Fordej:

Smuldr gæren i en skål eller dejfad.

Opløs gæren i vandet og tilføj hvedemelet.

Ælt kort dejen til en ensartet dej.

Pensl dejens overflade med lidt olie og lad den hæve tildækket på køkkenbordet til næste dag.
 

Dag 2 - Dej:

Smuldr gæren i en skål.

Tilsæt gæren og opløs den i væsken.

Tilføj fordejen og de øvrige ingredienser og ælt til en fast, smidig og ensartet dej.

Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i cirka 1 time.

Slå forsigtigt dejen op til et cigarformet brød.

Snit dejen med en skarp kniv eller et barberblad og lad brødet efterhæve i 1-2 timer.

Drys overfladen godt med mel.

Bag brødet ved 250 grader varmluft i 10 minutter og derefter ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Fransk brød

Fransk brød

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier