Fødselsdagskage

Fødselsdagskage
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 21:22
Beskrivelse

Ældstebarnet har fødselsdag i dag og så må man have kage med i skole.

Han havde ønsket chokoladekage med krymmel OG skumfiduser, så det skulle han selvfølgelig have.... 😊

Den her chokoladekage er nem og virkelig lækker - blød og saftig og med masser af chokoladesmag. Den passer i en lille bradepande og gir omkring 20 små stykker... rigtig fin som klasse-kage eller en hurtig og god kage til arbejdet...

Chokoladetoppingen er blød og cremet og lige lidt lidt lækker end almindelig chokoglasur... opskrift på det hele herunder 😊

Sværhedsgrad
Udbytte
20 stykker
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kagedej)
350 g Sukker (cirka 4 dl)
175 g Hvedemel (cirka 3 dl)
5 spsk Kakao pulver
1 tsk Bagepulver
1 tsk Natron
1 knsp Salt
3 Æg
1 1⁄2 dl Vand
1⁄2 dl Kaffe (færdig)
  Opskriftsgruppe (Chokoladetopping)
3 spsk Kakao pulver
25 g Smør (blødt)
1⁄2 dl Mælk (varm)
Vejledning

Bland sukker, mel, kakao, vanillesukker, bagepulver, natron og salt i en skål.

Rør smeltet smør, æg, vand og kaffe i med håndmixer til fin jævn dej.

Put dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag 30 minutter ved 200 grader på en af de nederste riller.

Når kagen er afkølet kan du putte topping på.

Du laver det ved blot at røre alle topping ingredienser sammen med håndmixer til en tyk, cremet chokolademasse.

Drys med krymmel, nødder, skumfiduser eller spis den som den er 🤗

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier