Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

2 t
10 min
20  Boller
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Verdens nemmeste fødselsdagsboller, hvor selv ungerne kan være med.👌

disse boller er perfekt til fødselsdagen, på en søndag eller på en helt almindelig hverdag.

Om opskriften
Beskrivelse

Verdens nemmeste fødselsdagsboller, hvor selv ungerne kan være med.

Disse boller er perfekt til fødselsdagen, på en søndag eller på en helt almindelig hverdag.

Ingredienser
1⁄3 pk Gær
1 spsk Sukker (Uden top)
1 spsk Groft salt (Uden top)
1⁄2 l Vand (Lunkent (37 grader) eller mælk)
500 g Hvedemel (Hold lidt igen med melet)
100 g Smør (Rigtig smør )
1 Æg (Til pensling)
Vejledning

Kom vand, salt, sukker og gær op i en røreskål og rør til gæren er opløst.

Rør melet i lidt af gangen til dejen slipper siderne på røreskålen, giv dejen en god tur på hastighed 5 på røremaskinen i 3minutter eller ælt den godt i denne på bordet i 7minutter, så dejen bliver godt gennem æltet. 

Skør smørret i mindre stykker og ælt dem ind i dejen, det tager et par minutter på en røremaskine.

Dæk dejen med en badehætte eller husholdningsfilm og lad dejen hæve i 60 minutter.

Efter 60 minutter vendes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 15-20 stykker. Sørg for at luften ikke slåes ud af dejen, så vær lidt forsigtig.

Fødselsdagsboller

Form bollerne og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Der skal være plads i mellem dem, så de kan hæve.

Fødselsdagsboller

Lad bollerne efterhæve i cirka 30 minutter. Imens varmes ovnen op til 240 grader varmluft.

Fødselsdagsboller

Pensl bollerne med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen en plade ad gangen. Skru ovnen ned på 210 grader varmluft og bag bollerne i 10 minutter.

Lad bollerne køle af på en bagerist bagefter.

Fødselsdagsboller

Nu har du de mest lækre og luftige fødselsdag-/teboller til kaffe, kakao, teen eller hvad de nu skal nydes til.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier