x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Foccacia med tomat

ANNE METTE AUTZEN | 16. august 2018

En variation af den italienske focaccia bagt i en springform og tilsat tomater, parmesanost og et drys kryddersalt. 

Lækkert og lidt anderledes. 


Foccacia med tomat

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 7 timer
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 brød
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 4 deciliter Vand lunkent
  • 1.5 tsk. Havsalt
  • 250 gram Durum mel
  • 20 gram Gær
  • 300 gram Hvedemel
  • 100 gram Tomater cherrytomater
  • Parmesan revet
  • Salt kryddersalt til drys
  • 0.5 deciliter Olie

Sådan gør du

  • Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel og rør, til dejen har en blød og klistret konsistens. Tilsæt hvedemel og rør dejen et par minutter. Den vil være temmelig våd og klistret, men bare rolig, sådan skal den være!
    Fordel dejen i en springform (cirka 26 cm. i diameter) foret med bagepapir, og tryk friske kviste af rosmarin ned i overfladen. Gør et viskestykke vådt, vrid det, og læg det fugtige klæde over formen. Lad brødet hæve koldt i 6-7 timer (eventuelt natten over), brug dit køleskab, en kold kælder eller lignende. Er du i tidsnød, eller har du ikke plads i køleskabet, kan brødet hæve ved stuetemperatur - i så fald er hævetiden kun 3 timer. 
    Skær cherrytomaterne i halve og tryk dem ned i dejens overflade (med skærefladen opad).
    Drys brødet med revet parmesanost samt lidt kryddersalt 
    Bag brødet i en forvarmet ovn i cirka 25 min. ved 200 grader eller til overfladen er smukt gylden. 
    Foccacia

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!