Focaccia forklædt som æbleskive

Focaccia forklædt som æbleskive

30 min
30 min
30  Styk
Profile picture for user Familien Kjeldgaard
Familien Kjeldgaard
Om opskriften
Beskrivelse

Har du lyst til en sprød og smagfuld snack der mætter, så prøv vores nye trendsætter!

Har du altid lige et par kartofler til overs, eller måske ligger de sidste syv oliven og svømmer rundt i bunden af glasset. Brug dine rester til denne focaccia forklædt som æbleskive, og gør både dig selv og din pengepung en tjeneste.

Hele familien var vilde med dem, selv de små, og vi kunne faktisk ikke stoppe med at spise dem.

Ingredienser
30 Kartofler ((små kartofler eller store stykker))
3 Æg
5 dl Kærnemælk
4 dl Hvedemel
1 dl Boghvedemel (Kan erstattes af hvedemel)
  tsk Salt
2 tsk Natron
2 spsk frisk rosmarin (Hakket)
6 spsk oliven (Hakket)
  Olivenolie (Til stegning)
Vejledning

Forberedelse

Sørg for at have kogt kartoflerne på forhånd, eller lav opskriften når du har en rest kartofler i overskud

 

Billede fjernet.Dejen

1. Del æggene i hvider og blommer. Hviderne skal først bruges lige inden man skal lave æbleskiverne færdige
2. Hæld blommer og kærnemælk op i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt, natron, hakket rosmarin og hakket oliven til kærnemælken og pisk det let sammen. Stil til side i 30 minutter
3. Lige inden man skal lave æbleskiverne, piskes æggehviderne helt stive og vendes forsigtigt i dejen


Samling

1. Varm en æbleskivepande op
2. Pisk hviderne og vend dem med resten af dejen
3. Hæld en tsk olie i hvert hul, og fyld dejen næsten helt op til kanten
4. Put en kartoffel i hvert hul, og begynd at vende æbleskiverne. De skal have ca. 2 minutter i alt, eller indtil de er sprøde

 

Kilde

Opskriften er udviklet af familien Kjeldgaard

Om forfatteren
Profile picture for user Familien Kjeldgaard
Familien Kjeldgaard
Bio
Familien Kjeldgaard elsker at lave mad og udforske nye metoder og anderledes ingredienser.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier