Focaccia brød

Focaccia brød
Sidst ændret:
Tirsdag den 18. maj, 2021 - 10:37
Beskrivelse

Her får I så opskriften på vores Focaccia brød.

Vi elsker brød! Både til salater, grill og så meget andet! 

Der bruges 25 minutter på dejen,  2 timers hævning,  20 minutter i ovnen = 2t 50m.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
2 timer, 25 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
2 timer, 45 minutter
Ingredienser
450 g Mel (Vi har brugt manitobamel)
2 1⁄2 dl Vand (Lunkent)
1⁄2 dl Olivenolie
25 g Gær
Vejledning

Vand, 2 spk salt og olie vendes sammen i en skål og gæren tilføjes til blandingen.

Når gæren er opløst hældes melet stille og roligt i.

Se på jeres dej og stop med at hælde mel i hvis den er fast efter 300 gram f.eks.

Hvis ikke så hæld fortsat mel i.

Når dejen ikke er for klistret skal der et viskestykke over og hæve i 1 time.

Efter skal dejen ud i en olieret form.

Her skal der prikkes huller med fingrene i dejen som olien glider ned i.

Tilføj olie til hullerne samt rosmarin. 

Dæk til og lad efterhæve i 1 time. 

Nu skal brødet i ovnen i 20 min på 220 grader.

Når brødet er bagt kan det med fordel lægges på en rist så den får en sprød bund. 

Bon appetit🌸

Noter

PS: Du kan evt dyppe brødet i vores hjemmelavet mayonnaise, opskriften finder i på siden 

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier