Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund

Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund
Sidst ændret:
Mandag den 12. april, 2021 - 09:34
Beskrivelse

FLØDEBOLLER M. FLYDENDE KARAMEL OG MARCIPANBUND.

Så fik jeg endelig lavet flødeboller, og synes personligt de er blevet så fine, når det er i første forsøg. Næste gang vil jeg afprøve med nye smage og måske en mælkechokolade til at overtrække med. Der er et hav af muligheder når man laver flødeboller!

Opskriften giver cirka 15-20 stk.

Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund

Sværhedsgrad
Udbytte
15 stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Marcipanbunde)
300 g Marcipan
  Flormelis (lidt)
  Opskriftsgruppe (Flødebolleskum)
240 g Sukker
75 g Vand
20 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Karamelsauce)
1⁄2 ds Karamelsauce (kogt dulce de leche/Karamelliseret mælk)
  Opskriftsgruppe (Chokoladeovertræk)
Vejledning

Marcipanbunde

Rul marcipanen ud på flormelis dryppet på bordet.

Stik bunde ud med en rund ring på cirka4-5 cm med 0,5 cm tykkelse.

Bag i forvarmet ovn ved 200 gr varmluft i 5-6 minutter til de er gyldne.

Bundene skal køles helt af mens de f.eks. ligger på en bagerist.

 

Italiensk marengs

Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 118 grader.

Imens det koger, pisker du æggehvider skummede og tilsætter 20 g sukker.

Kom herefter den varme sukkermasse i en tynde stråle, mens du fortsat pisker ved højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast.

Det er vigtigt at du her pisker i 10 minutter til en fast, sej masse.

Kom herefter din skum i din sprøjtepose med en tyl.

Sprøjt skummet i toppe på de afkølede bunde.

Tag karamellen i en sprøjtepose med en lang tyl.

Kom tyllen ned i skummet så det rør bunden og tryk karamel i.

Lad flødebollerne stå i køleskabet, mens du forbereder din chokolade. 
 

Chokoladeovertræk

Kom din hakkede chokolade i mikroovnen og varm det i 30 sekunder af gangen.

Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte.

Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre indtil du rammer en temperatur mellem 32-33 grader.

Bland kakaosmør rundt i den smeltede chokolade.

Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i.

Husk at tjekke det inden du hælder chokoladen derned i. 

Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen.

Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om. 

Velbekomme

Flødeboller med flydende karamel og marcipanbund

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier